Au apărut noi detalii despre iPad Pro, viitoarea tabletă de 12.9 inch a celor de la Apple

0
464

De ceva vreme circulă zvonuri conform cărora Apple lucrează la o tabletă cu un display mai mare, iar acum au ieșit la suprafață câteva detalii despre așa numitul iPad Pro și ce așteptări ar trebui să avem de la el.

Surse familiare cu planurile de viitor ale companiei au confirmat duminică pentru AppleInsider că Apple lucrează la un nou iPad de 12.9 inch. Până în momentul de față, site-ul nu a specificat nici o informație cu privire la data lansării noului iPad. Pe lângă display-ul de mari dimensiuni, se speculează că tableta va dispune și de alte funcții noi precum un stylus, tehnologie NFC (Near Field Communication), un conector USB de tip C și așa mai departe.

În timp ce funcția tap to pay este improbabilă la un iPad, implementarea tehnologiei NFC ar putea permite tabletei să fie folosită ca terminal de plată pentru Apple Pay. Stylus-ul integrat va fi conectat prin Bluetooth și va avea un input de tip pressure-sensitive.

Este de așteptat ca ecranul imens să beneficieze de input USB-C. Lucru care nu ar fi prea surprinzător având în vedere că Apple a început să se axeze din ce în ce mai mult pe acest conector mic și reversibil, integrându-l deja în noul MacBook. Sursele au mai confirmat de asemenea că noul iPad va dispune de un procesor foarte puternic.

Zvonurile despre un iPad de 12.9 inch au început să apară încă din 2013. The Korea Times a lansat atunci o știre conform căreia Apple intenționează să lanseze imensa tabletă în 2014. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă se știe că Apple are obiceiul de a testa un număr imens de tehnologii emergente, printre care și ecrane imense, însă doar câteva dintre aceste prototipuri vor vedea lumina zilei sub formă de produse.

Un iPad mai mare i-ar ajuta pe cei de la Apple să atragă atenția cumpărătorilor clasei business, mai ales acum când compania a încheiat un contract cu IBM.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.