Autentificarea naturală ar putea inlocui parolele

0
510

Foarte curând posibil se va renunța la conceptul de „parolă” şi se va introduce un nou mecanism de protecţie a datelor. Întreaga omenire este într-o continuă evoluţie în diferite domenii de activitate şi renunţăm sau substituim o largă respectiv variată gamă de produse.

Metodele actuale de securitate sunt îndeajuns de previzibile și nu oferă siguranță deplină datelor. Un exemplu concret și des întâlnit rămâne conectarea la conturi precum cel de Facebook prin intermediul unor smartphone-uri ce nu ne aparţin. Adesea, nu ne deautentificăm şi riscăm să pierdem contul. Acesta este un caz nesemnificativ dacă este pus în balanţă cu utilizarea neautorizată a cardurilor bancare sau a altor mijloace de extragere monetară.

În timp, parolele trec de pragul conştiinţei, metodele de autentificare precum scanarea irisului sau amprenta nu au fost şi nu vor fi de încredere. Aşadar, compania PayPal a venit cu o alternativă complexă dar cu un grad ridicat de precizie, implantarea unor dispozitive în corpul uman. Ca o scurtă precizare, actualele mecanisme nu vor face faţă viitorului concept de autentificare naturală.

Înainte de a fi proiectate ca mijloace de conectare, respectivele sisteme vor supraveghea activitatea organismului precum bătăile inimii sau nivelul de glucoză din sânge, astfel, îndeplinind simultan mai multe funcţii. PayPal susține că aceste dispozitive vor fi injectate sau ingestate în organism și vor reprezenta noua generație a parolelor. Aceste moduri de „însușire” a securității nu sunt singurele, aducându-se în discuție implanturi în creier, cipuri de silicon introduse sub țesutul epitelial sau dispozitive pentru stomac, alimentate cu acidul gastric.

Compania lucrează la produse alternative care vor fi capabile să identifice o persoană după bătăile inimii. Reprezentanții afirmă că nu vor utiliza aceste tehnologii imediat după apariția lor, scopul urmărit fiind catalogarea companiei ca lider în domeniu. În prezent, nu suntem pregătiți pentru o astfel de revoluție a autentificării, metodele de abordare ale implantărilor depășind posibilitățile medicale.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.