Barrack Obama revine pe Twitter

0
531

Un nou cont de Twitter a fost creat pentru ca președintele SUA să poată comunica cu electoratul său – acesta a strâns peste 300000 de followers într-o singură oră și peste 1, 6 milioane în 24 de ore. Contul se numește @POTUS, inițialele provenind cel mai probabil de la President Of The United States.

Informația a fost făcută publică de către postul BBC, care a detaliat că respectivul cont va fi pus și la dispoziția succesorilor lui Obama în funcția de președinte al SUA.

BBC a anunțat și că contul @barackobama este destinat staff-ului de organizare a Președintelui, deși mulți au crezut că acesta este al însuși președintelui Americii, mai ales din cauza faptului că are peste 59 de milioane de followers. E adevărat că Barrack Obama în persoană a scris de pe contul @barrackobama din când în când, dar el mereu și-a semnat tweet-urile astfel încât acestea să poată fi diferențiate de cele ale staff-ului său.

Conform unei postări pe blog făcute de oficiali de la Casa Albă, crearea contului de către Barrack Obama vine ca urmare a dorinței afro-americanului ca președenția SUA în timpul mandatului său să fie cea mai deschisă și comunicativă din istoria Americii. Prin noul cont de Twitter, Obama dorește să comunice direct cu poporul american, fiind informat cu privire la doleanțele care pot fi puse în discuție de fiecare cetățean al Statelor Unite, cu scopul căutării de soluții.

Obama a confirmat și el în mod public că contul de Twitter @POTUS va putea fi folosit de oricine va ocupa în viitor funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii.

Există în prezent 60 de conturi oficiale de Twitter pentru membrii Casei Albe, printre cele mai accesate fiind cel al Primei Doamne a Americii, Michelle Obama, care are 1, 85 milioane de followers.

https://www.youtube.com/watch?v=cU-NdlnjIog

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.