Bateriile uzate de Chevy Volt pot avea o nouă viață

0
554

După lansarea recentă a bateriei Powerwall de către producătorul de automobile electrice Tesla Motors și după proiectul Powerpacks al companiei Accumotive (subsidiara Mercedes-Benz), iată că alt gigant al producției auto, General Motors (GM) cochetează cu ideea stocării de energie în baterii pentru uz casnic.

4

In acest sens, General Motors crede că vechile baterii auto ce au fost uzate după folosirea lor pe automobilele electrice Chevy Volt sau mai nou Bolt, pot fi utilizate încă o perioadă bună de timp ca surse energetice de rezervă pentru locuințele sau clădirile ce sunt alimentate cu energie regenerabilă.

Nu cu mult timp în urmă, GM a reprofilat cinci baterii uzate de Volt pentru a sprijini furnizarea de energie centrului său de date din Milford, Michigan. Aceste baterii au stocat energia furnizată de sistemul mixt de producere a energiei verzi al centrului de date (74 kW) format din panouri fotovoltaice și turbine eoliene, surplusul de energie fiind livrat rețelei de alimentare a campusului din Milford.

2

Conform precizărilor senior-managerului GM, Pablo Valencia, acest lucru a fost posibil datorită proprietăților bateriilor care deși nu mai sunt bune pentru automobile, încă mai pot reține 80% din capacitatea lor de stocare. Exact ca în cazul bateriei Powerwall de la Tesla, cele cinci baterii pot furniza energia necesară funcționării normale a centrului de date timp de aproape patru ore.

GM a precizat că lucrează la un proiect privind funcționarea secundară a bateriilor de pe Volt împreună cu alți parteneri (nu a nominalizat vreunul), în vederea testării sistemelor realizate atât pentru utilizări comerciale cât și non-comerciale. Amintim că în 2012 GM a testat baterii redresate de Volt pentru furnizarea a două ore de energie electrică pentru 3-5 case medii americane.

3

Spre deosebire de producătorul auto Tesla Motors și Accumotive de la Mercedes-Benz, GM nu intenționează să lanseze un produs separat pentru piața energetică staționară. GM se concentrează pe reciclarea bateriilor uzate ale automobilelor sale electrice în scopul extinderii vieții economice ale acestora.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.