Călătoria aeronavei Solar Impulse 2 a fost întreruptă

1
775

Solar Impulse 2 este o aeronavă experimentală alimentată cu energie solară şi este manevrată de piloţii elveţieni André Borschberg şi Bertrand Piccard în zborul său Nanjing-Hawai, traversând astfel Oceanul Pacific.

Pilotul elveţian André Borschberg se află la bordul prototipului şi duminică a dat startul călătoriei peste Oceanul Pacific. El este nevoit să parcurgă o distanţă de 8,500 de kilometri şi să zboare zilnic la circa 8400 de metri altitudine. Cabina nepresurizată a aeronavei îl va obliga pe André Borschberg să treacă prin variaţii de temperatură de 55 de grade. Pe parcursul călătoriei nu îşi va părăsi scaunul echipat cu sistem WC şi va avea pauze de somn de câte 20 de minute.

Solar Impulse 2, care a început duminică una din cele mai mari realizări din istoria aeronauticii, a fost nevoit să întrerupă activitatea din cauza unui front noros. A efectuat un circuit de aşteptare peste Marea Japoniei şi se va afla în stand-by până ce problema se va ameliora.

Zborul a fost estimat la 120 de ore fără întreruperi, dar din cauza drumului blocat către Hawai se vor produce modificări substanţiale. Acest traseu reprezintă o mică bucată din călătoria în jurul lumii, estimată la cinci luni durată parcurşi cu o viteză de 50-100 km/h. Înainte de revenirea aeronavei la Abu Dhabi, programată pentru sfârşitul lunii iulie-începutul lunii august, prototipul va străbate 25 de zile de zbor efectiv.

Solar Impulse 2 nu a traversat vreodată un ocean şi nu a rămas deasupra solului mai mult de 24 de ore. Este o provocare tehnologică, iar dacă pilotul va trebui să se confrunte cu o pană în timpul zborului va trebui să sară cu paraşuta în ocean. Totuşi, să nu ne imaginăm că punctele de ajutor sunt aproape de pilot, ci la sute de kilometri depărtare.

Întregul proces este monitorizat la centrul de control din Monaco şi cu toate acestea rămâne o escapadă riscantă. În total, la acest proiect participă 130 de persoane, iar pentru a parcurge cel mai indicat traseu, meteorologii și strategii de zbor îi vor reactualiza traiectoria în mod constant.

DigiPedia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.