Vor fi înlocuite animalele de companie cu noul amic inteligent Musio?

1
1013

Primul robot dotat cu AI (inteligență artificială) denumit Musio a fost pus în vânzare pe platforma Indiegogo și pare a fi un concurent serios pentru animăluțele de companie ce ocupă primele locuri în preferințele copiilor din lumea întreagă.

Produs de compania de software de tip AI, AKAStudy, acest robot drăgălaș ne aduce aminte de filme precum Wall-E, Short Circuit sau Big Hero 6 deși termenul de AI ne reamintește tensiunea filmelor din seria Terminator.

2

Compania AKAStudy vrea ca Musio să devină mai mult decât o simplă jucărie pentru copii, dorește ca Musio să devină un tovarăș de joacă, un prieten adevărat cu care copiii pot împărtăși gânduri sau care îi poate învăța pe aceștia limbi străine.

Musio vorbește natural și poate fi mai inteligent decât aplicația Siri de la Apple, nu numai că poate rula alerta de email-uri sau evenimente din calendar, el poate interacționa cu gadget-uri conectate din locuință.

In plus de asta, Musio își poate exterioriza emoțiile cu ajutorul diverselor forme în care se transformă ochișorii săi luminoși, el devenind tot mai inteligent cu fiecare experiență întâlnită și reușind efectiv să crească împreună cu copilul căruia i-a fost dăruit.

Roboțelul Musio poate fi achiziționat de pe platforma Indiegogo în trei variante, varianta simplă la prețul de 159 dolari, varianta inteligentă la prețul de 299 dolari sau varianta genială la prețul de 599 dolari, cu opțiuni pentru două kit-uri complementare, kit-ul dezvoltatorului sau kitul copiilor, fiecare costând 60 dolari.

Ultimele două versiuni ale robotului Musio beneficiază de o baterie mai performantă a cărei autonomie durează 11 ore și de un supliment ce îl poate conecta pe Musio la trei plăci compatibile cu Arduino, trei module Zigbee și un ”controller app” pentru Android.

Aceste două versiuni mai scumpe sunt echipate și cu un periferic denumit Sophy care permite roboțelului Musio să interacționeze cu obiectele din casă. Interesantă și educativă creația celor de la AKAStudy, rămâne de văzut evoluția sa în viitor, cine știe poate vom asista în curând și la niște kit-uri de făcut curățenie sau gătit.

 

 

DigiPedia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.