Cu ajutorul internetului au apărut tot felul de tutoriale în care te învaţă cum să îţi configurezi şi să îţi instalezi Windows-ul fără nici-un fel de problemă. De multe ori ni se explică foarte bine procesul de instalare dar nu ni se dau indicaţii cu privire şi la ceea ce trebuie să facem după ce l-am instalat.
În primul rând dacă am instalat un Windows pe un HDD curat care are partiţiile recent create trebuie să ne apucăm să formatarea acestora. De cele mai multe ori se recomandă ca întregul proces să fie lăsat în mediul cel mai greu, să se evite apăsarea butonului de Quick Format. Datorită acestei metode HDD-ul şi sistemul de operare nu va mai avea de suferit pe viitor, Quick Format de multe ori înrăutăţind lucrurile.
Instalarea unui antivirus este la fel de benefică, un astfel de soft te-ar ajuta să îţi scanezi sistemul, să vezi dacă nu cumva au mai rămas viruşi în calculator pe care să îi elimini. Pe piaţă la momentul de faţă există o gama varianta de antiviruşi ce ajută la mentirea sănătăţii sistemului dumneavoastră.
Instalarea şi updatarea driverelor din calculator. După cum bine ştiţi orice sistem ce foloseşte Windows are nevoie şi de drivere pentru a putea să fie utilizat la parametrii săi optimi. Cu ajutorul dezvoltatorilor, pe piaţă se pot găsi şi softuri ce pot să automatizeze întreg procesul de instalare şi descărcare a driverelor pentru respectivul PC. Fie că este vorba de un laptop sau de un calculator normal acesta tot va trebui să aibă driverii instalaţi, inclusiv pe cei principali.