Câteva sfaturi utile, când nu merge rețeaua Wi-Fi

Încercați să aflați dacă problema este de la calculator sau de la router, si acționați in consecință

0
587

Ai rabdare. Diagnosticarea unei rețele poate fi una dintre treburile cele mai frustrante din lumea tehnologiei.

Când PC-ul (sau alt dispozitiv) nu potate accesa rețeaua Wi-Fi, va trebui să aflați care este problema,de la calculator sau de la router. Deci, primul lucru pe care trebuie să il faceți este să testați rețeaua fără calculator. Încercați cu un laptop sau orice alt dispozitiv care utilizează Wi-Fi, cum ar fi un smartphone sau tabletă. Dacă acest alt PC sau dispozitiv poate accesa rețeaua Wi-Fi, problema este de la calculator.

Daca problema este de la calculator

După ce ați stabilit că problema este cu computerul, asigurați-vă că rețeaua Wi-Fi este activată. Există, probabil, un buton mic undeva. Găsește-l, și apasă-l. Windows-ul vă va spune dacă l-ați oprit sau pornit. Dacă l-ați oprit, încercați să il porniți la loc.

Dacă aceasta nu rezolvă problema, reporniți-l.

Dacă nici asta nu il repară, e timpul să vă asigurați că vă conectați la rețeaua dumneavoastră și folosiți parola corectă. Faceți clic pe pictograma Wi-Fi în zona de notificare pentru o listă de rețele disponibile. Al tău ar trebui să fie acolo, și ar trebui să spună 0713-check-networks-100590621-orig„Connected”, dar probabil nu este așa.

Încercati să vă conectați la rețea, și asigurați-vă că parola este corectă. Când tastați parola, să fiți atenți la literele și numerele care arată la fel. Este ușor să greșiți numărul 1, cu litera mică „l” sau majuscula „L”. Și majuscula „O” poate fi confundată cu numărul „0”.

Alte câteva lucruri pe care le puteți încerca:

  • Uită-te la bara de lângă numele rețelei pentru a vă asigura că aveți un semnal puternic de la router. Dacă nu, încercați să va mutați într-o cameră care este mai aproape de router.
  • Utilizați diagnosticare Windows. Faceți clic dreapta pe pictograma de rețea din zona de notificare și selectați Probleme si Depanare.
  • Opriți firewall-ul temporar, desigur, și încercați din nou. Dacă funcționează, înseamnă că e ceva în neregulă cu setările firewall.

Dacă problema este cu rețeaua

Încercați să reporniți rețeaua. Deconectați modemul și routerul, așteptați un minut, le reconectați, așteptați două minute și încercați din nou.

Dacă tot nu funcționează, încercați să vă conectați laptopul/calculatorul la router printr-un cablu ethernet. Acesta vă va spune dacă problema este de la router. Dacă este, du-te în setările router-ului (dacă nu știți cum, verificați documentația acestuia) și schimbați canalul Wi-Fi.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.