Ce aşteptări să avem de la FIFA 16

0
1770

Unul din cele mai populare jocuri video dedicate fotbalului se apropie către o nouă lansare, undeva în toamna acestui an şi cu siguranţă că noua versiune ne aşteaptă cel puţin cu actualizări ale echipelor şi fotbaliştilor. Fanii seriei FIFA solicită insă producătorilor de la Electronic Arts ca FIFA 16 să posede un gameplay superior celui din FIFA 15 sau celui din FIFA 14. Nu că gameplay-ul din ultimele ediţii FIFA ar fi rău, dar întotdeauna e loc de mai bine iar Pro Evolution Soccer reprezintă permanent o concurenţă serioasă pentru seria FIFA.

Portarii:

Cred că reprezintă cel mai neglijat aspect din seria FIFA. Portarii de mare clasă nu se comportă ca-n realitate, în sensul că e uşor să le dai gol. Nu contează dacă trebuie să-l învingi pe Neuer, pe Joe Hart sau pe un portar necunoscut publicului larg care are doar 50 la overall, ei fac în mod frecvent gafe şi sunt indolenţi în anumite situaţii. Probabil că s-a crezut că astfel jocul va deveni mai atractiv, dar un adevărat iubitor de fotbal respectă în egală măsură ambele faze ale sportului-rege, atât atacul cât şi apărarea.

Subestimarea fotbaliştilor tineri:

Ok, eu sunt de acord cu scuze de genul cum că n-au jucat suficient sau că pur şi simplu sunt mici de vârstă, dar exigenţa în cazul multor fotbalişti tineri privind modul cum sunt aceştia evaluaţi e dusă până la absurditate. Nu-l poţi evalua pe Chiriches la doar 63 overall în FIFA 13, când el era cel mai spectaculos fundaş din Liga I şi reuşea evoluţii foarte bune în Europa League. Nu poţi evalua un mijlocaş la 50 overall în FIFA 15 doar pentru că are 18-20 de ani, deşi el joacă în realitate cel puţin o dată la 3 meciuri pentru o echipă de calibrul lui Arsenal. Fotbaliştii tineri ar trebui priviţi cu mai mult respect de către producătorii seriei FIFA şi sunt sigur că în FIFA 16 ne aşteaptă o listă foarte lungă de tineri talentaţi care merită apreciaţi la justa lor valoare.

Supraestimarea fotbaliştilor de la echipe mari:

Ăsta e un lucru obişnuit în seria FIFA. Propun să-l dăm exemplu pe Juan Mata, care în FIFA 15 are un overall de 85. În 43 de meciuri jucate pentru actuala sa echipă Manchester United, el a marcat 14 goluri şi a oferit 9 pase de gol, ceea ce mi se pare o performanţă destul de modestă pentru un mijlocaş de creaţie cotat la 85.
Jucători precum Rooney, Ozil sau Javi Martinez pot fi alte exemple destul de bune, pentru că în ultimul sezon au avut evoluţii mult sub aşteptările fanilor. FIFA 16 trebuie să le vină de hac!

Comentatorii:

Martin Tyler şi Alan Smith sunt responsabili cu „condimentarea” jocului, însă fanii vor de la ei fraze noi, acide, sarcastice şi bineînţeles, amuzante. Sau poate că fanii îşi doresc alţi comentatori virtuali. În orice caz, lumea e sătulă să audă aceleaşi expresii din partea comentatorilor FIFA de vreo 5 ani încoace. Inovaţia e mereu benefică dacă vine însoţită de ingeniozitate.
Am incredere că FIFA 16 va fi îmbunătăţit serios în comparaţie cu versiunile precedente, pentru că fotbalul e unul din cele mai frumoase taine care menţin oamenii uniţi pentru un ideal. Fanii nu-şi doresc un gameplay care să le permită să câştige lejer o partidă. Fanii adevăraţi îşi doresc să se identifice cât mai mult cu realitatea din afara jocului.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.