Cel mai mare USB drive din lume oferă doar 10 MB spaţiu de stocare

0
488

Cea mai mare unitate USB nu este şi cea mai performantă, oferind un spaţiu de stocare în valoare de 10 MB. Însă, nu este un produs de actualitate ci mai degrabă un hard disk din anii ’70 transformat într-un dispozitiv de stocare. Imaginaţi-vă acest USB drive printre primele calculatoare, hard disk-uri prăfuite sau alte echipamente fizice proiectate cu zeci de ani în urmă, un adevărat succes.

În cadrul festivalului Computer Vintage – care a avut loc în Wall, New Jersey – a fost prezentat acest DEC RL02, un hard disk vechi cu un scop nou. Misiunea acestui eveniment este de a promova evoluţia speciei umane în materie de tehnologie. Astfel, suntem expuşi poveştilor, echipamentelor hardware de epocă, oamenii având oportunitatea de a experimenta vechile tehnologii.

Christopher Parish a construit un controller personalizat pentru driver care i-a permis să transforme hard disk-ul într-un dispozitiv masiv de stocare USB. Desigur, e departe de a fi practic în zilele noastre ţinând cont de capacitatea sa redusă şi de mărimea exagerată, însă oferă o perspectivă originală asupra paşilor parcurşi de tehnologie. Mulţumită lui Christopher Parish suntem conştienţi de eforturile uriaşe depuse pentru a ajunge la device-urile din zilele noastre.

Cu un controller şi un FPGA, care expune conţinutul USB drive, echipamentul hardware nu este foarte complex. Valabil pentru oricine ar încearca să implementeze un sistem PDP-11 sau -8,nu doar pentru Christopher Parish, ar avea oportunitatea de a descărca imagini de pe internet, le-ar putea scrie pe disk si, de asemenea, ar putea încărca conţinuturile drive-ului din minicomputer. În acest moment, el îl utilizează împreună cu un SimH pentru a avea un drive fizic, dar controller-ul nu ţine cont de formatul disk-ului care se află în el. Christopher a formatat disk-ul cu un fişier de sistem FAT şi astfel a obţinut cel mai mare şi mai greu stick USB din lume.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.