Cele mai căutate console de jocuri video din toate timpurile

0
610

O consolă de joc cu un design nearmonios este o consolă teribilă. Ceea ce contează cu adevărat este ca tu să fi capabil să urezi bun venit oamenilor în casa ta fără să le explici ce memorie sau procesor are consola și să îi lași să gândească că este extrem de puternică și/sau incitantă și/sau o bucată de platic distractivă.

Un lucru care este oribil de superificial, dar aceasta este o listă cu totul superificială, așa că, să pornim!

Pe parcursul ultimilor patru decenii, au existat unele console simple, uneori chiar și unele urâte, dar nu ne pasă de ele azi. Astăzi, sărbătorim cele mai căutate console de jocuri video din toate timpurile.

Sega Mark III, anul lansării: 1998

Sega Mark 3

Consola Sega Mark III nu a fost niciodată lansată în Occident, ceea ce explică de ce nu ai văzut-o vreodată.

Ar putea fi consola mea favorită dintre toate. Nici măcar nu arată ca o consolă de jocuri video. Mai degrabă arată ca o concepție a unui film Science Fiction din anii 80 pentru viitoarele console din viitorul îndepărtat. O consolă fără discuri proiectând holograme în aer.

Nintendo Gamecube, anul lansării: 2001

Nintendo Gamecube

Consola Nintendo Gamecube a fost o cutiuță minusculă care rula discuri minuscule de jocuri și avea un mâner minuscul, astfel încât mânuțele minuscule o puteau transporta la casele prietenilor lor pentru a se juca cel mai bun joc Mario Kart existat vreodată.

ZX Spectrum, anul lansării: 1982

ZX

Da, tehnic este un calculator. Dar la fel ca C64 de mai jos, platformele lor au fost atât de izolate și valoarea jocurilor lor au fost atât de vitale pentru succesul lor așa că, la naiba, le-am integrat în această listă.

Creatorul consolei ZX Spectrum este Clive Sinclair, iar acesta a mai inventat tot felul de mașinării ciudate și uimitoare. Cea mai faimoasă masinărie este ZX Spectrum, o mașinărie care a dat naștere computerului, acasă, în Marea Britanie.

Tastatura este extraordinară, are o formă compactă, inteligentă, iar culorile pe care le posedă chiar explică de ce poartă numele de ZX Spectrum. Curcubeul de culori de-a lungul marginii evocă totul de pe fața unui album Daft Punk de pe o casetă VHS veche.

Sony PSX,anul lansării: 2003

PSX

Dintre toate piesele de joc hardware pe care le-a lansat Sony de-a lungul anilor, puțini își amintesc de PSX. Nu mă refer la abrevierea de la originalul Play Station, vorbesc despre sistemul care a fost numit de fapt PSX.

Lansată în anul 2003, consola era o combinație dintre un Play Station 2 și un recorder video digital și care parcă striga: „Sunt o consolă de jocuri mare și importantă pentru adulți! „. Designul ei chiar te capta pe de-a-ntregu’. La început arăta ca o cutie de pantofi, dar, cu cât mai mult te uitai la ea, cu atât mai mult observai detaliile subtile, cum ar fi aripile conice de pe părțile laterale ale consolei.

O multitudine de variante, un preț ridicat și faptul că nu a fost produsă în afara Japonei a condamnat consola PSX, iar aceasta a fost retrasă de la vânzare în numai doi ani de la lansare.

Commodore SX-64, anul lansării: 1984

SX

Inițiala Commodore 64 arată destul de bine! Avantajul principal al consolei Commodore 64 era că compacta întregul sistem într-o tastatură. Cu toate acestea eu, personal, prefer SX-64, primul sistem propriu portabil deoarece arăta atât de bine.

Dacă cineva ți-ar fi trimis această imagine și nu ți-ar fi spus ce era, probabil credeai că era un fel de sistem de localizare pentru trupele inamice din Războiul Rece.

Panasonic 3D0, anul lansării: 1993

3D0

Panasonic 3D0 a fost un eșec total, dar asta reprezintă de ce a fost atât de bună 3D0. Totul desprea ea a fost capturat perfect de designul său. Consola 3D0 avea piloni, iar aceștia o făceau să arate ca un panteon, un altar vechi pentru un zeu inexistent, o bucată mare de plastic care voia să dea impresia viitorului și măreției.

Doar că nu a reprezentat nimic din toate astea. A fost o bucată mare și greoaie de plastic și la fel ca Ozymandius, nimeni nu își mai amintește de ea.

Sega Dreamcast, anul lansării: 1998

Sega Dreamcast

Dacă Sega ar fi trebui să se retragă de pe piață, ultimul lor model ar fi fost Dreamcast. Consola de joc Dreamcast nu arată ca orice altă consolă. Nu încearcă să îți dea impresia de jucărie sau de o consolă puternică sau scumpă.

Dreamcast exprimă bucuria. Bucuria definită ca o briza ușoară de după-amiază de vară în timp ce te joci în parc sau bucuria când mănânci un tort de înghețată.

Atari 2600, anul lansării: 1977

Atari

Consola Atari 2600 exprimă perfect deceniul în care a fost fabricată și arată cel mai bine dintre toate consolele. Maneta, butoanele, lambriul de lemn, o, dar lambriul de lemn! Este o minune că Atari nu a atașat și o scrumieră de aur pe partea laterală a acesteia.

Nintendo Super Famicom/Super Nintendo, anul lansării: 1990

SFN

Versiunea Super Nintendo a fost lansată în America de Nord, iar eu nu sunt un mare fan al acestei versiuni. Prefer Nintendo Super Famicom, versiunea lansată în Europa, Australia și Japonia.

Întotdeauna m-am gândit că Nintendo Super Famicom seamănă cu mașina japoneza Mazda MX-5. Construită în Japonia, la fel ca masina, cu mult timp în urmă, având un design care exprimă eternitate și o culoare potrivită, consola arată la fel de bine că în ziua în care a fost lansată.

Sony Playstation 4, anul lansării: 2013

ps4

Am vrut să includ și o consolă mai contemporană pe listă, așa că, vă prezint Sony Playstation 4. Designul consolei PS4 este unul simplist care oferă siguranță, un design care reprezintă consolele actuale. PS4 a reușit să învingă Xbox și Nintendo 64s datorită formei și părților sale componente, satisfăcând toate cerințele consumatorilor.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.