Identificarea conținutului fotografiilor e acum posibilă cu site-ul lui Stephen Wolfram

0
516

”Ce este în această poză ?”. Pare o întrebare extrem de simplă pentru noi, răspunsul venind instantaneu din partea oamenilor dar pentru computere a fost dintotdeauna o întrebare grea.

Considerat ”creierul” din spatele uimitorului motor de analiză a datelor Wolfram Alpha, Stephen Wolfram a creat un alt instrument ce poate avea o gamă largă de utilizări, în special în domeniul fotografiei. Cunoscut ca Image Identification Project, noul website al lui Stephen Wolfram poate identifica orice imagine în doar câteva secunde.

1

Identificarea efectuată de acest instrument este surprinzător de corectă în special în cazul obiectelor comune, în plus acesta poate distinge nu numai animalele ci și rasele acestora, spre exemplu poate diferenția un câine golden retriever de un labrador.

La fel ca și alte instrumente de analiză a imaginilor și identificare a conținutului acestora cum ar fi aplicația Google Googles pentru Android, Image Identify nu reușește întotdeauna să ghicească conținutul imaginii, întâmpinând dificultăți în recunoașterea anumitor persoane, a obiectelor din domeniul artei sau a unor lucruri rare.

In schimb, instrumentul învață continuu cu fiecare imagine analizată și cu fiecare feedback primit de la utilizatori, performanțele sale de identificare crescând continuu.

In urmă cu 40 de ani Stephen Wolfram știa că se va ajunge la momentul în care un computer să poată identifica o fotografie dar nu știa cât timp va dura până atunci.

Iată că acum, după patru decenii de muncă în care a construit numeroase sisteme, integrând tot felul de inteligențe (unele mult peste valoarea inteligenței umane) a reușit să definitiveze limbajul Wolfram ce stă la baza acestor două instrumente fabuloase, motorul de analiză a datelor și identificatorul de imagini.

Creatorul acestui Image Identify se arată extrem de încântat de faptul că a ajuns în punctul de referință unde poate întreba un computer (ce dispune de funcția Imagine Identify construită în limbajul Wolfram) ce este în poza arătată iar acesta să-i răspundă corect.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.