Facebook adaugă o nouă funcţie foarte utilă în News Feed

0
453

Pe aplicaţiile dedicate smartphone-urilor e nevoie de circa 8 secunde pentru ca o ştire obişnuită să se încarce, durată considerată inadmisibil de mare de către Facebook, fapt pentru care reţeaua de socializare a pus la punct şi a lansat un nou serviciu de ştiri denumit în mod sugestiv Instant Articles, menit să furnizeze foarte rapid ştiri în News Feed-ul utilizatorilor de Facebook.

O ştire din Instant Articles se încarcă de 10 ori mai repede decât una obişnuită din News Feed-ul Facebook, ceea ce înseamnă mai puţin de o secundă. Noul serviciu pune la dispoziţia utilizatorilor ştiri însoţite de imagini, videoclipuri şi hărţi interactive care să personalizeze informaţiile furnizate. Utilizatorii pot vizualiza şi mări imaginile de înaltă rezoluţie prin înclinarea telefonului, pot explora hărţi în amănunt şi multe altele.

Companii de renume mondial şi-au manifestat interesul pentru a-şi expune publicaţiile prin Instant Articles, însă momentan doar NBC News, National Geographic, Buzz Feed şi New York Times au primit accesul în acest sens către aplicaţie. Alte instituţii care s-au înscris în cursa pentru a putea posta pe Facebook prin noul serviciu de ştiri sunt BBC News, The Guardian, The Atlantic şi altele. Instant Articles oferă şi posibilitatea celor care publică conţinut prin intermediul său să obţină venituri din anunţuri, ceea ce evident că va stârni interes permanent şi din partea altor companii.

Serviciul Instant Articles este disponibil momentan doar pentru iPhone dar surse oficiale susţin că în curand se va putea folosi şi de pe Android. Unele site-uri susţin ca noul serviciu este încă în faza de testare dar e limpede că există suficiente motive să credem că Instant Articles va fi popularizat cât mai mult, mai ales că tot mai mulţi internauţi îşi citesc ştirile de pe smartphone-uri şi că Facebook doreşte permanent să furnizeze servicii de calitate superioară utilizatorilor săi.

De câţiva ani, Facebook înregistrează lunar o medie de 1, 4 miliarde de utilizatori activi, ceea ce înseamnă că reţeaua de socializare poate genera pe site-urile de ştiri cu care colaborează un trafic mai mare decât orice alt serviciu online similar.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.