China „invata” compania Intel cum se face corect un miniPC

0
528

Intel Compute Stick este un calculator cu o dimensiune destul de mică, care promitea la început multe beneficii în urmă utilizării acestuia, dar din păcate a demonstrat că are mici defecte.

Unul dintre acestea ar fi ventilatorul care este destul de înghesuit în interior, iar pe lângă acest lucru s-a dovedit că nu lucrează la o capacitate maximă. Nu este neapărat o problema majoră, dar sunetul acestuia devine stresat după o perioada. Faptul că a venit din partea companiei Intel a fost puţin surprinzător, Compute Stick fiind destul de asemănător cu o mulţime de tablete bazate pe Atom, acestea neavând piese în mişcare. Din nefericire pentru Intel Compute Stick, alte companii au lansat pe piaţă dispozitive asemănătoare, un exemplu ar fi Mele PCG-01.

Mele PCG-01 utilizează acelaşi procesor Atom Z3735F că Compute Stick, dar Mele a optat pentru a utiliza un radiator de cupru şi silicon termoconductor pentru a ţine lucrurile sub control. Alte piese interne sensibile sunt acoperite cu paduri de izolare pentru a le menţine la o temperatura favorabilă. Chiar şi fără un ventilator interior, Mele a precizat că PCG-01 poate fi utilizat chiar şi non-stop iar acesta va face faţă cu brio.

În timp ce PCG-01 preia datele cu prin Wi-Fi cu 802.11bgn, i-a fost adăugată o antena externă pentru a oferi un plus în această privinţa. Chiar dacă antenele externe nu au întotdeauna un impact prea mare, pot adaugă un bar sau doi în ceea ce priveşte semnalul, asta ar însemna mai multă viteză şi o conexiune mai stabilă.

PCG-01 se vinde pe AliExpress la un preţ apropiat de preţul lui Compute Stick.

Uneori este necesar că un cumpărător să fie mai precaut cu dispozitivele Windows dar în acest caz nu este nici o problema. S-a confirmat deja faptul că Mele vine cu o copie licenţiată completă a Windows-ului 8.1 cu Bing şi ar trebui să fie capabil să primească un upgrade la Windows 10, atunci când această ajunge să fie gratuit în cursul acestui an.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.