#CES2016: Televizoarele LG Super UHD prezente la eveniment, inclusiv un model 8K

0
568

Aflată în poziție de supereroină în cadrul #CES2016, compania LG a anunțat că va prezenta o linie premium de televizoare 4K Ultra HD, denumită „Super UHD”.
Vorbind despre calitatea imaginii, putem afirma că au cele mai avansate screen-uri LCD/LED fabricate de LG până în prezent și compania a declarat că sunt compatibile cu conținuturi HDR.
Linia include modelele de top UH9500, UH8500 ȘI UH7700 (cu dimensiuni variind între 49-86 inci). Acestea conțin panouri IPS infuzate cu o tehnologie menită să minimalizeze reflexiile, să îmbunătățească rata de contrast și să ofere mai multă profunzime imaginii.
Super televizoarele LG UHD sunt desemnate HDR Plus, ceea ce înseamnă că pot reda un conținut 4K HDR într-o manieră mult mai realistică decât un screen HDR standard. Televizoarele conțin și un motor de conversie SDR-HDR, astfel încât conținuturile provenite dintr-o sursă standard pot fi vizualizate la o calitate apropiată de HDR.
Modele UF9500 și UF8500 vor cuprinde Color Prime Plus, în esență, o paletă de culori extinsă. Billion Rich Colors, o altă caracteristică tehnică, cu un nume ce se potrivește de minune cu „Super UHD” face ca aceste modele să redea peste un miliard de variante posibile de culori, conform informațiilor furnizate de reprezentanții LG. Varianta ultra-thin a modelului UH9500 are o grosime a ecranului de numai 6.6 mm.
Difuzoarele vin în completarea acestor caracteristici, atingând un nivel superior de calitate al sunetului, mulțumită calibrării harman/kardon, asociate cu funcția LG Magic Sound Tuning, care permite reglarea sunetului în funcție de condițiile din încăpere.
În cadrul ediției CES, LG va dezvălui și primul model de serie Super UHD 8K, cu o diagonală de 98 inci. Nu știm dacă acesta va ajunge vreodată pe piață sau cât ar putea costa dar cu siguranță ne va încânta privirile.
De menționat că toate modelele UHD 2016 vor avea sistem de operare webOS 3.0.
Patru serii de televizoare Super UHD vor fi livrate în Statele Unite, în primăvară.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.