Compania producătoare de arme inteligente e aproape desființată

0
483

Potrivit multor surse care au informat un site de specialitate, compania texană TrackingPoint care a proiectat arme inteligente ce permit doborârea țintelor de la distanțe uriașe, va fi desființată.

Un argument bun în sprijinul zvonului poate fi faptul că cei de la TrackingPoint au anunțat de curând pe site-ul lor că nu vor mai accepta comenzi din cauza problemelor financiare cu care se confruntă.

Potrivit surselor necunoscute, compania TrackingPoint și-a concediat foarte mulți dintre angajați, rămânând cu doar 40 de oameni care au doar sarcina de a juca un rol formal, realizând inventare ale produselor rămase până când acestea vor fi vândute, urmând ca firma să se declare în faliment în următoarele zile.

Dacă se poate considera că aceste zvonuri nu au vreo bază solidă, e o certitudine faptul că firma a fost lovită deja în luna februarie a acestui an de un val întreg de concedieri.

Datorită mediatizării excesive pentru invențiile sale revoluționare, TrackingPoint a primit finanțări de milioane de dolari, dar cu toate astea compania a avut destule perioade economice nefaste în ultimele luni.

Sursele care alimentează informația cum că TrackingPoint se va desființa susțin că unul dintre motivele declinului poate fi reprezentat de un conflict avut de președintele John Mchale cu staff-ul managerial al firmei, iscat în urma unor neînțelegeri privind design-ul armelor din producție.

TrackingPoint a fost înființată în anul 2011 în Texas de către președintele John Mchale și a început să comercializeze arme inteligente din 2013. Compania a furnizat arme până și armatei SUA, ele fiind disponibile la prețuri între 12995$ și 27500$.

Armele create de cei de la TrackingPoint sunt de tip PGF (precision guided firearm) și după cum le sugerează și numele, ele sunt proiectate astfel încât să doboare țintele cu mare precizie chiar și când acestea se află în mișcare, prin calcularea distanței și a curbei balistice cu ajutorul unui computer încorporat. O experiență de acest fel poate fi filmată foarte ușor prin conectarea unui smartphone sau a unei tablete la PGF.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.