O nouă breşă de securitate în Android ar putea să te lase fără contul de Facebook

0
414

Vorbind despre o platformă care s-a ridicat extrem de mult încă din prima zi de la lansare, Android vine de cele mai multe ori cu tot felul de sisteme prin care utilizatorii să beneficieze de mai multă siguranţă, astfel încât problemele de confidenţialitate să nu apară. Iată că de data aceasta, dezvoltatorii de la Android, sau mai bine spus, dezvoltatorii de la Google, au ezitat să rezolve o eroare destul de gravă din sistem, cu toate că se ştia de ea.

Vulnerabilitatea face referire la modul de stocare a fişierelor, întrucât atunci când sunt şterse prin metoda clasică sau prin „revenire la setările din fabrică”, toate informaţiile rămân încă stocate, chiar dacă nu le vedem. Acestea, pot fi recuperate ulterior cu ajutorul unui soft instalat pe calculator, astfel încât ne-ar putea da mari bătăi de cap atunci când vrem să vindem un terminal cu Android, fie că vorbim de o tabletă sau un telefon inteligent, întrucât cel care îl cumpără, dacă are câteva cunoştinţe de IT ar putea să afle toate informaţiile stocate pe telefon, cu toate că acestea au fost şterse.

Eroarea a fost descoperită de către inginerii de la Universitatea din Cambridge, şi raportată celor de la Google, în speranţa că va fi rezolvată într-un timp cât mai scurt.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.