Computerul tău este infectat fără să îți dai seama, o nouă vulnerabilitate a fost găsită

0
1009

Cu toții ne dorim să avem sisteme cât mai sigure, fără viruși și fără vulnerabilități exploatabile dar din păcate acest lucru nu va fi niciodată posibil. De fiecare dată când un hacker a descoperit o vulnerabilitate iar autorii soft-ului au aflat acest lucru se face un update pentru remedierea acestor erori dar mult prea târziu.

Este vorba despre unul dintre cele mai populare soft-uri de redare a clip-urilor video. Mai multe vulnerabilități au fost găsite în VLC Media Player, acestea le permit hackerilor să corupă memoria calculatorului și să execute fără drept de acces un cod arbitrar.

Conform spuselor specialistului în securitate Veysel Hațaș au fost găsite două vulnerabilități, una dintre ele ține de prevenirea execuției a datelor iar cealaltă de scrierea accesurilor.

Dacă până acum nu ați avut dea face cu sofware-ul VLC ar trebui să știți că provine din comunitatea VideoLAN care este non-profit și are ca principal rol redarea mai multor formate video precum AVI, MPEG, XVID, 3gp ș.a.m.d.

Din fericire erorile au fost semnalate experților în securitate de la VIDEO LAN și mai sunt disponibile doar în versiunea 2.1.5 pe Windows XP SP3.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.