Metode simple prin care îți poți reduce consumul de date mobile

0
701

Încă de la începutul apariției telefoanelor mobile, odată cu multiplele benificii oferite de acestea, am căpătat și griji în plus. Dacă la început ne limitam minutele convorbirilor pentru a evita facturile pe steroizi, acum, odată cu evoluția tehnologiei, am început să ne uităm mai atenți la consumul de date generat de dispozitivele mobile.

În ziua de azi totul se rezumă la date. Chiar dacă planul tarifar este „Nelimitat” intodeauna există o steluța în partea de jos a broșurii. După consumarea câtorva gigabiți, conexiunea va avea o viteză similară celei Dial-Up, lucru ce poate deveni un adevărat coșmar. Dacă optați pentru planuri tarifare cu adevărat nelimitate, s-ar putea ca la sfârșitul lunii să primiți o factură nu tocmai încântătoare.

Oricare ar fi el planul tarifar, soluția în rezolvarea acestei probleme este reducerea consumul de date. Acest lucru se poatea realiza prin conectarea terminalului la Wi-Fi ori de câte ori veți avea posibilitatea. Poate că nu va părea cea mai bună alternativă văzând pline cele 4 bare 4G dar prin folosirea rețelelor Wi-fi  din restaurante, cafenele, aeroporturi etc. puteți reduce consumul datelor mobile până la 50%.

O altă modalitate de economisi biții este cea de a evita folosirea pe date mobile a aplicațiilor mari consumatoare de trafic. Printre cele mai „gurmande” aplicații se număra YouTube și Facebook. Și asta nu e tot. Orice aplicație ce presupune trasnfer de imagini sau video, în acest capitol intră toate apliicatiile pentru video-conferința,  sunt adevărate devoratoare de date. Gândiți-vă că numai un minut filmat HD cu noile generații de telefoane poate ajunge la o mărime de până la 200 MB. Așadar, dacă doriți să vă bucurați și de conectivitate dar în același timp să fie și ușor pentru buzunar tot ce trebuie să faceți este să găsiți un echilibru armonios între conexiunea de date mobile și cele Wi-Fi.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.