Conceptul de „wearables” va fi înlocuit cu „hearables”

0
461

Conceptul de wearable şi-a propus să asalteze populaţia şi a reuşit fără prea mult efort. Fără îndoială ai auzit multe despre dispozitivele portabile oriunde în lume. Ele ilustrează un nou domeniu interesant al tehnologiei introdus odată cu gadget-urile care au făcut ravagii la nivel mass-media.

Concomitent cu introducerea Apple Watch, atenţia destinată dispozitivelor portabile s-a intensificat. Pentru mulţi experţi, atracţia şi interesul trezit de acest domeniu s-a centrat pe o zonă cu un potenţial mult mai ridicat : dispozitive audio portabile, sau în termeni naturali „hearables”. Ele reprezintă un nou val de dispozitive hibride care îmbină capacităţile de monitorizare ale organismului specifice unui Smart Watch, cu o calitate audio înaltă precum cea a căştilor de zi cu zi.

Odată înţeles acest concept, se ridică un alt semn de întrebare : hearables sunt un alt truc de marketing pentru a seduce cât mai mulţi cumpărători? Cred cu certitudine că răspunsul este „Nu”, motivele fiind extrem de convingătoare. În defavoare încheieturii, urechea este intermediarul exact dintre organism şi accesul către semnele vitale. Frecvenţa cardiacă şi temperatura corpului se disting şi astfel citim cu mai multă precizie valorile reale ale corpului.

Din altă perspectivă, factorul „invizibilitate” al acestor dispozitive este crucial şi se transformă într-un epilog. Scopul lor final este acela de a se volatiliza precum un lichid. Cu certitudine în cazul unui gadget hearable acest ideal este fezabil într-o proporţie ridicată în comparaţie cu un senzor încărcat care atârnă greoi la încheietură.

Este posibil ca zilele Smart Watch să fie numerotate, victoria fiind în „mâinile” dispozitivelor audio portabile. Următorul „meci” va fi Valencell-Bragi, iar scorul este incert. Valencell dezvoltă senzori care permit monitorizarea ritmului cardiac, cum ar fi cei din Jabra Sport Pulse şi SMS Audio Biospot.

Adversarul de temut este compania Bagi Dash deoarece a implementat senzori pentru fitness şi un accelerometru pentru a controla smartphone-ul. Căştile Dash oferă informaţii despre vreme, acceptarea respectiv respingerea apelurilor, forţarea telefoanelor inteligente să citească mesaje, toate aceste funcţii activându-se prin simple mişcări ale capului.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.