In curând parcarea laterală nu va mai reprezenta o problemă pentru șoferii începători

0
703

Incă din octombrie 2011 o echipă de ingineri germani au început să lucreze la proiectul noii mașini electrice modulare EO Smart Car, care între timp a ajuns la versiunea EO Smart Car 2, concept ce a fost prezentat recent de Timo Birnschein, EO project manager.

Cu un design creat de DFKI Robotics Innovation Center din Bremen (Germania) noua mașină EO Smart Car 2 va deveni vedeta traficului aglomerat din marile metropole datorită dimensiunilor sale reduse și a posibilității executării unor manevre de parcare laterală imposibil de realizat de o mașină clasică.

1

In plus de asta, micuța mașina electrică modulară oferă un confort și o siguranță superioară față de vehiculele obișnuite, în condițiile unei autonomii de 50-70 kilometri parcurși cu o singură încărcare de patru ore a bateriei.

Chiar dacă viteza maximă nu depășește 65 de Km/h, mașina pliabilă dispune de un sistem computerizat de auto-navigație ce oferă funcționalități lărgite de asistență a șoferului, inclusiv parcarea autonomă.

Astfel, manevra dificilă de parcare laterală cu care mulți șoferi se confruntă zilnic în traficul aglomerat al marilor orașe va deveni incredibil de simplă, mișcarea laterală sau în diagonală a mașinii modulare fiind posibilă datorită celor patru roți acționate de motoare separate.

Caracteristica principală a incredibilei EO Smart Car 2 (cea care îi conferă denumirea de modulară) este aceea de a se putea ”plia”, reducându-și dimensiunile pe lungime cu aproape 80 de centimetri, ajungând la dimensiunile unei biciclete.

2

Timo Birnschein e convins că până la sfârșitul acestui deceniu un număr tot mai mare de producători auto se vor reorienta către versiunile mașinilor autonome, ascensiunea acestora putând copia dezvoltarea spectaculoasă a smartphone-urilor din ultimii ani sau chiar a nou apărutelor dispozitive wearable.

Iar concurența deja existentă în domeniu, atât similarul MRV (Modular Robotic Vehicle) al celor de la NASA cât și mașina autonomă dezvoltată de Google nu fac altceva decât să ne confirme o foarte apropiată schimbare majoră în transportul mondial.

https://www.youtube.com/watch?v=IbmHIav5yAo

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.