Echipa din spatele proiectului Ara anunță debutul unor spectaculoase dispozitive wearable la Google IO 2015

0
866

După succesul neașteptat al celor de la Apple cu lansarea noilor modele de iWatch, în special a ceasurilor din seria Apple Watch Edition cu cele mai scumpe prețuri, divizia Advanced Technologies and Projects de la Google (ATAP) nu se lasă mai prejos și va prezenta în cadrul conferinței Google IO 2015 noi modele de dispozitive wearable.

Sesiunea celor de la ATAP programată pe 29 mai în cadrul conferinței Google IO ce va avea loc în San Francisco va purta un titlu provocator: ”Badass and beautiful. Tech and human. Love and work. ATAP”, ce nu cred că mai are nevoie de traducere. Se pare că echipa din spatele proiectului Ara al telefonului modular și proiectului tabletei Tango 3D dorește să ne surprindă din nou.

Obiectivul lor declarat este spargerea tensiunii existente între dimensiunile tot mai mici ale ecranelor dispozitivelor wearable necesare pentru ca acestea să fie purtate și capacitatea clientului de a avea interacțiuni consistente cu acestea.

Speculațiile pe marginea noilor dispozitive wearable cu care ne vor uimi cei de la ATAP sunt în toi, toată lumea întrebându-se dacă va fi vorba despre un ceas inteligent ce poate proiecta holograme sau poate un nou model sofisticat al Google Glass ori poate ceva deosebit la care nici măcar nu ne-am gândit până acum.

Conferința Google IO 2015 va semăna cu cea precedentă din punct de vedere al programului celor două zile și va fi un amalgam de informații legate de Android, Chrome, Android Wear, Google Glass, Android Auto (mașina care se conduce singură) și tot ceea ce presupune interacțiuni între toate acestea.

Singura diferență ce poate face conferința mai incitantă față de cea precedentă se referă la acutizarea concurenței din ultima perioadă de timp. Noul sistem de operare Windows 10 cu al său nou browser Microsoft Edge, Surface 3 și HoloLens AR viewer de la Microsoft ar trebui să-i alerteze în sens pozitiv pe cei de la Google, ca să nu mai vorbim de recordul vânzărilor la iPhone și iWatch al celor de la Apple.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.