Swatch lucrează la o baterie pentru smartwatch-uri capabilă să reziste șase luni

0
444

Încă din ziua lansării, Apple Watch-ul a fost intens criticat datorită bateriei sale despre care se spunea că nu va rezista nici măcar o zi. Autonomia pare să fie o problemă comună pentru majoritatea ceasurilor inteligente găsite pe piață în acest moment.

Compania elvețiană producătoare de ceasuri Swatch declară însă că are soluția la această problemă. Elvețienii spun că au de gând să dezvăluie anul viitor o baterie revoluționară capabilă să reziste până la șase luni.

Nick Hayek, CEO-ul companiei, a făcut publice aceste detalii într-un interviu acordat ziarului săptămânal elvețian Handelszeitung. Acesta a afirmat că Swatch lucrează la o baterie pentru smartwatch-uri și automobile menită să aibă o autonomie de două ori mai mare decât orice altă baterie existentă pe piață în prezent, însă obiectivul principal este dezvoltarea unui ceas inteligent capabil să funcționeze șase luni cu doar o încărcare.

Este greu de speculat totuși în ce stadiu al dezvoltării se află acest proiect sau cât de mult va costa un astfel de produs. În martie, Swatch a anunțat lansarea unui ceas inteligent de buget în scopul de a rivaliza cu Apple și ceilalți producători de smartwatch-uri. Denumit Swatch Touch Zero One, ceasul va fi disponibil spre vânzare începând cu luna aceasta și va avea integrate toate funcțiile de bază pe care un smartwatch ar trebui se le aibă, inclusiv un fitness tracker. Touch Zero One va putea fi achiziționat la prețul de 147 de dolari.

Compania plănuiește lansarea unui nou ceas inteligent în august. De data aceasta ceva mai limitat, acesta va avea înăuntru un cip NFC și va putea fi folosit pentru efectuarea de tranzacții rapide. Având un număr mult mai mic de funcții, autonomia lui va fi mai mare în comparație cu alte smartwatch-uri încărcate cu aplicații.

În momentul de față, smartwatch-ul cu cea mai puternică baterie de pe piață este Pebble, aceasta poate rezista până la trei zile, de patru ori mai mult decât bateria unui Apple Watch.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.