Un Smart cu mulți watts putere

0
627

Ultimul record al micuțului Smart Fortwo este deja de notorietate, imaginile celor 19 adolescente pakistaneze ce au încăput în habitaclul acestuia devenind virale după foarte scurt timp.

Recent, JBL, furnizorul de echipament audio al companiei Smart s-a hotărât să mai aducă un record micuțului coupe prin transformarea acestuia într-o sală de concert pe patru roți, cu o incredibilă putere de amplificare ce măsoară 5720 watts.

Impresionanta sonorizare de care dispune ”Smart Forgigs” cum a fost denumită această micuță mașină cu două locuri dispune în total de 16 difuzoare și două subwoofere având diametrul de 30 cm fiecare.

1

Alimentarea tweeter-elor și a difuzoarelor de nivel mediu este făcută de trei amplificatoare JBL GTO 804 EZ, în timp ce subwoofer-ele sunt alimentate de două amplificatoare JBL GTO 751 EZ.

Cele 16 difuzoare sunt compuse din patru seturi de amplificatoare JBL GTO 609 C, două dintre ele pentru tweetere și două pentru difuzoarele de nivel mediu.

Rezultatul final al acestei combinații demențiale este ”Smart Forgigs”, sala de concerte mobilă ce poate impresiona orice locație cu o presiune a sunetului de până la 150 decibeli.

Pentru a oferi o experiență inegalabilă a audiției, JBL a folosit un procesor digital al semnalului de la Mosconi, un brand italian care este printre cei mai buni în domeniu.

2

Cu ajutorul acestui DSP (digital sound processor) muzica poate fi ascultată la același excelent nivel calitativ, indiferent de formatul fișierului (mp3,wav, flac, cd, dvd, iOS sau conexiune prin Bluetooth).

Instalarea acestui spectaculos echipament audio (fără a compromite spațiul interior aferent mașinii) a necesitat aproximativ 100 de metri de cabluri electrice și 10 metri pătrați de folie izolatoare, acest fantastic ”Smart Forgigs” dispunând și de un sistem special de lumini pentru a desăvârși prestația oricărui DJ care va avea norocul să-l folosească.

Interiorul cabinei este căptușit cu o serie de panouri izolatoare fonic suplimentare, pentru a nu deranja prea tare mediul extern aflat în imediata vecinătate.

Din păcate pentru cei care preferă să asculte muzica la maxim sau din fericire pentru cei care sunt deranjați de sonoritatea exagerată a muzicii, acest ”Smart Forgigs” este un proiect unicat, nefiind disponibil pentru comercializare.

El va acompania însă prestația muzicienilor ”de stradă” de-a lungul turului european ce se va desfășura în vara acestui an.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.