Copiii consideră privitul la televizor o pedeapsă

0
570

În ce moduri eraţi pedepsiţi în copilărie? Vă trimiteau părinţii în camere? Vă puneau la colţ şi vă obligau să reflectaţi asupra problemei? Sau vă confiscau manetele jocurilor pe televizor? Cu siguranţă, în urma adresării unor expresii mai puţin ortodoxe fratelui sau a unui comportament necivilizat nu eraţi trimişi să vă uitaţi la TV. Din contră, dreptul de a urmări emisiunile preferate era revocat dacă greşeala era suficient de gravă.

Pentru copiii din ziua de astăzi, aceste reguli nu mai sunt aplicabile. Se pare că micii monstruleţi ai oamenirii s-au obişnuit să urmărească doar emisiuni „la cerere”, privitul la TV fiind o experienţă dureroasă. Este adevărat, părinţii işi pedepsesc copiii obligându-i să se uite la televizor. Cu sinceritate afirm faptul că această metodă de a fi „sancţionată” ar fi fost potrivită pentru generaţia mea. Aş fi privit cu drag desenele animate sau filmele favorite în loc să urmăresc dungile pereţilor albi.

Discutând cu 800 de mămici şi tătici care au copii cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani, s-a concluzionat faptul că aproximativ jumătate dintre aceştia sancţionează un comportament neadecvat prin interzicerea tabletelor şi prin constrângerea de a urmări show-uri TV. Conform studiului, 57% dintre părinţi confirmă depedenţa copiilor de gadgeturi în loc de cea pentru televizor. Motivul pentru care s-a ajuns în acest punct este portabilitatea şi touchscreen-ul uşor de utilizat.

Circa 58% din copii au propriile tablete şi aproximativ 41% ar renunţa la desert pentru a rămâne conectaţi la internet. Astfel, s-a creat o generaţie de copii pentru care televizorul este o pedeapsă. Dacă în acest moment ne aflăm în asemenea situaţii critice, oare peste 20 de ani ce se va întâmpla?

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.