Cortana celor de la Microsoft ajunge pe iPhone

0
698

Planurile de expansiune cibernetică a celor de la Microsoft continuă să ia amploare. Lansând în urmă cu un an serviciul Cortana doar pentru anumite smartphone-uri, membrii corporației americane au dorit ca prin acesta să ofere utilizatorilor un asistent personal, virtual și inteligent, capabil să înlocuiască cu brio interacțiunile verbale dintre oameni.

Tocmai s-a făcut un anunț oficial potrivit căruia asistentul digital Cortana va fi disponibil și pe iphone, dând astfel de înțeles că se plănuiește de către Microsoft ca serviciul concurent Siri, adică asistentul digital destinat deja iphone-urilor, să dispară practic din peisaj. Cortana, a cărui nume a fost inspirat de la numele unui personaj din jocul Halo, va sosi în curând și pe sistemul de operare Android, potrivit aceluiași anunț.

Odată ce mult-așteptatul Windows 10 va fi lansat, va răspândi și el serviciul Cortana oricui va procura noul sistem de operare, asistentul digital venind „la pachet”.

Cei care folosesc deja Windows Phone vor putea cu ușurință să facă tranziția către Windows 10 printr-un simplu upgrade, deci automat vor putea testa și serviciul Cortana.

Folosirea asistentului digital Cortana de pe iphone sau Android presupune instalarea unei alte aplicații, ce va furniza aceleași funcții de care dispune și actuala versiune pentru Windows Phone. Aceste funcții țin de reamintiri ale unui program stabilit, cum ar fi diferite călătorii, întâlniri și altele. De asemenea aplicația îi va reaminti utilizatorului de anumite acțiuni atunci când detectează că el se află într-o locație specifică: de pilă, îi poate reaminti ce legume trebuie să cumpere dacă se află la piață.

De altfel, oficiali ai Microsoft avertizează asupra faptului că serviciul Cortana este capabil de a realiza anumite operații pe Windows Phone de care nu este capabil în versiunile pentru iphone și Android.

În timp ce Windows Phone este mult sub sistemele de operare Android și iphone privind popularitatea, putem ușor ghici că odată cu trecerea serviciului Cortana către ultimele două platforme ne putem aștepta la o îmbunătățire semnificativă a reputației asistentului digital.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.