Craiova, un oraş înfloritor

0
634

Companiile Spirit Circuits şi Portsmouth Aviation din Marea Britanie au semnat în după-amiaza zilei de joi scrisorile de intenţie pentru construirea unor fabrici în incinta „High-Tech Industry Park” Craiova. În cadrul evenimentului BRIDGE, primarul minicipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu a prezentat principalele obiective strategice vizate în anii ce urmează, dar şi oportunităţile de afaceri oferite de oraş.

Ca o scurtă prezentare, Circuit Sprit este una din cele mai inovatoare şi importante companii de PCB (Printed Circuit Board) din Marea Britanie. Clienţii firmei au la dispoziţie o gamă variată de circuite respectiv cablaje imprimate.

Anul 1946 a fost marcat de Portsmouth Aviation, scopul principal urmărit de această companie fiind dezvoltarea ramurii aviaţiei şi industriei. Ea a continuat extinderea în cadrul reparaţiilor, proiectării şi dezvoltării laturilor afacerii. În prezent oferă o gamă de servicii ce depăşeşte sfera construirii, funcţionării şi utilizării aeronavelor mai grele ca aerul.

Consiliul Judeţean deţine două platforme de afaceri, ultima dintre ele primind cu puţin timp în urmă titlul de parc industrial, acordat societăţii pe care o deţine CJ Dolj, „High-Tech Industry Park”. Stabilirea companiilor Spirit Circuits şi Portsmouth Aviation în noul parc industrial din oraşul Craiova are un impact fundamental asupra mediului de afaceri.

Una dintre fabricile ce urmează a fi construite, va produce circuite integrate, iar cea de-a doua filtre pentru apă. Beneficiile aduse economiei locale sunt însemnate, valoarea mare a investiţiilor este importantă, iar locurile de muncă reprezintă un pas semnificativ către dezvoltarea economică.

Întregul oraş doreşte să obţină titlul de Capitală Culturală Europeană, efectele produse de această competiţie sunt pozitive, ceea ce ilustrează efortul şi dorinţa de a aduce schimbări majore în Craiova. Această provocare induce ideea de „competenţă” şi prezintă capacitatea oraşului de a realiza progrese în cadrul altor domenii. Mediul propice a căpătat un puternic caracter industrial, toate acestea datorându-se unei fabrici de avioane, unor întreprinderi de utilaj greu şi industrie de automobile, locomotive etc. Deşi industria navală are o contribuţie pusilanimă, Craiova este o capitală industrială a României şi un centru educaţional remarcabil.

Directorul executiv al Centrului de Afaceri BRIDGE, Călin Humă, a subliniat că acesta este rezultatul a peste doi ani de muncă intensivă şi a unui întreg proces de consolidare a eforturilor în vederea obţinerii unui beneficiu comun.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.