Cui nu i-ar place un Wi-Fi mai rapid?

0
537

Se pare că sfârșitul acestui an va fi plin de evenimente privind industria tech, al cărei punct culminant va fi atins anul viitor odată cu lansarea mai multor proiecte aflate acum în faza testărilor.

Din mulțimea de dispozitive ce vor fi lansate la sfârșitul acestui an, de la realitatea virtuală până la mașinile autonome și noile dispozitive wearables, cel mai puțin băgat în seamă dar cred că cel mai util este noul chip al companiei Qualcomm.

Cu ajutorul acestui chip, Wi-Fi-ul de acasă sau de la birou va primi un impuls consistent cu ajutorul căruia se vor înregistra noi recorduri de viteză în transferul datelor, noile chip-uri QCA9994 și QCA9984 Wi-Fi vor atinge viteze de transfer de până la 1,7 Gbps.

Viteza maximă Wi-Fi atinsă de chip-urile Qualcomm la această oră este de 1 Gbps, realizată datorită ultimelor chip-uri lansate anul trecut. Pentru a evidenția noua viteză de transfer a datelor trebuie să amintim maximul vitezei obținută prin conectarea cu cabluri USB care este de 5 Gbps.

Irvind Ghai, vicepreședintele departamentului de management al produselor al Qualcomm susține că performanțele dispozitivelor wireless dintr-o locuință vor crește simultan de două, trei ori mai mult decât eram obișnuiți la actuala viteză de transfer.

Acesta a subliniat faptul că noile chip-uri vor ajuta cel mai bine streaming-ul video, gaming-ul online și toate celelalte aplicații care au nevoie de multă lățime de bandă wireless.

De fapt, dispozitive multiple ale unei rețele vor fi capabile să profite de impulsul de viteză dat de suportul chip-urilor Qualcomm pentru tehnologia MU-MIMO (multi user, multiple input, multiple output). Această tehnologie permite antenelor să transmită date mai multor dispozitive, simultan.

2

Tehnologia MU-MIMO echipează dispozitivele Acer, ZTE și Xiaomi și este eficientă cu precădere în locurile publice aglomerate. Creșterea vitezei de transfer vine și cu capacitatea chip-urilor de a profita de deschiderea spectrului de 160 MHz care oferă o deschidere mult mai largă schimbului de date wireless.

Router-ele pot ajunge la 1,7 Gbps printr-o conexiune în spectrul 160 Mhz sau prin două conexiuni simultane în 80 Mhz, care deși au o lățime diminuată a benzii pot fi combinate astfel încât să se ajungă la viteze de transfer maxime.

2

Qualcomm a anunțat că va face o demonstrație a capacităților router-elor înzestrate cu noile chip-uri în cadrul Computex Trade Show din Taipei. Router-ele vor fi în rafturile magazinelor de specialitate până la sfârșitul anului, mai întâi cele de tip ”enterprise-grade” pentru dezvoltatori și abia după aceea cele ”home-grade” pentru utilizatori obișnuiți.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.