Cum arată cea mai mare unitate(SSD) de stocare din lume?

0
646

Deşi SSD-urile au ajuns de câţiva ani pe piaţă, se pare că încep să devină din ce în ce mai utilizate, atât pentru viteză cât şi pentru capacitatea lor de stocare. HDD-ul a devenit o componentă de domeniul trecutului, acum SSD-ul luându-i locul cu brio.

În cadrul Flash Memory Summit, Samsung se lăuda cu dezvoltarea SSD-ului cu cea mai mare capacitate de stocare din lume. După mai bine de câteva luni de la anunţul făcut de aceştia, compania a reuşit să scoată în sfârşit „bestia” pe piaţă.

P1090150

Noul SSD este total diferit faţă de ceea ce avem disponibil la momentul de faţă, acum fiind lucrat pe o arhitectură NAND 3D în comparaţie cu cea clasică 2D, ceea ce îi oferă din start un avantaj şi certitudinea că poate să depăşească capacităţile de stocare ale HDD-urilor de mari dimensiuni de pe piaţă. Mai exact, SSD-ul este capabil să stocheze 15.36TB de memorie, lăsând în urmă HDD-ul care deţinea recordul cu 10TB.

În ciuda faptului că are o dimensiune de doar 2.5 inch, SSD-ul reuşeşte să înmagazineze o cantitate exagerată de memorie în comparaţie cu HDD-urile clasice de 3.5 inch. Noul SSD a celor de la Samsung va fi ideal pentru companiile ce au ca domeniu de activitate stocarea în cloud şi nu numai, acum punându-le la dispoziţie o capacitate mai mare de stocare şi o viteză care să permită transferul rapid între fişiere, economisind totodată timp şi spaţiu pe rafturile unde stăteau până acum HDD-urile de mari dimensiuni

P1090270-1

Toată capacitatea SSD-ului a fost posibilă prin integrarea a 512 cipuri de memorie V-NAND, fiecare având câte 256 de GB. Samsung oferă clienţilor garanţia că SSD-ul va putea fi folosit fără nici un fel de problemă la capacitate maximă, dispunând de un sistem de protecţie bine echilibrat care să ofere siguranța salvării fișierelor in cazul unei pene de curent.

Deocamdată cei de la Samsung nu au vehiculat nimic cu privire la preţul viitorului SSD, însă conform graficului şi a produselor de acest gen ce sunt la momentul de faţă pe rafturile magazinelor, ne putem aştepta să depăşească suma de 1500 de dolari.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.