Cum să ștergi definitiv contul de Facebook?

0
340

Poate că ați ajuns să pierdeți multe ore prețioase urmărind ce mai pun la cale prietenii voștri, poate nu vă mai place ideea de a oferi informații personale pe un website, poate v- ați decis că până la urmă MySpace nu e chiar un dezastru sau pur și simplu vreți să scăpați din acest cerc vicios. Oricare ar fi motivul, contul de Facebook poate fi șters, însă nu chiar atât de ușor cum s-ar părea.

Pasul 1: Click pe săgeata de lângă lăcățel, din bara de sus a paginii de Facebook.

Screen Shot 2015-07-02 at 12.24.44 pm

Pasul 2: Din meniul care s-a deschis, alegeți „Settings”.

Pasul 3: Mai departe, click pe „Security”, opțiune aflată în partea stângă, fix sub „General”. Pe ultimul rând de jos veți găsi „Deactivate Your Account”. Faceți click pe linkul de editare din partea dreaptă și se va extinde o căsuță ce conține informații privind dezactivarea. Click pe linia de jos, unde scrie „Deactivate your account”.

Screen Shot 2015-07-02 at 12.35.59 pm

Screen Shot 2015-07-02 at 12.42.50 pmNu vă imaginați nici pentru o secundă că veți fi lăsați să renunțați atât de ușor.

Pasul 4: Se va deschide o ultimă pagină, în care veți fi rugați să vă reconsiderați alegerea. Veți regăsi acolo o listă de prieteni, cu care poate n-ați vorbit niciodată dar care vă vor simți lipsa, după cum sugerează textul.

Screen Shot 2015-07-02 at 12.38.53 pm

În plus, trebuie să scrieți și motivele pentru care vreți să părăsiți rețeaua de socializare.

Screen Shot 2015-07-02 at 12.47.35 pm

De reținut: dacă sunteți administratorul vreunei pagini, vă veți pierde accesul și pagina s-ar putea să nu mai funcționeze.

O îmbunătățire a procedurii originale constă în introducerea reactivării automate. Dacă doriți să vă prefaceți că nu aveți un cont de Facebook pentru o zi sau aveți nevoie de o pauză, vă puteți reactiva contul, la o dată ulterioară, la alegere.

Screen Shot 2015-07-02 at 12.47.50 pm

Pasul 5: Click pe butonul de dezactivare.

Dacă ajungeți la concluzia că sunteți mai fericiți și vă simțiți mai liberi fără Facebook, puteți scăpa definitiv și irevocabil de cont, urmând încă 2 etape.

Pasul 6: Descărcați o copie a tuturor informațiilor dumneavoastră, utile doar în cazul în care deveniți nostalgici și doriți să vă lăsați copleșiți de amintirile evocate de binecunoscutele selfie- uri.Puteți realiza acest lucru, accesând din nou meniul „Settings” (vedeți pasul 2), selectând  de această dată din partea stângă, „General” și făcând click pe „Download a copy of your data”, ultimul rând de jos.

Screen Shot 2015-07-03 at 12.14.14 pmPasul 7: Sunteți gata? Respirați adânc. Accesați linkul de mai jos și faceți click cu încredere pe căsuța albastră, în care scrie  „Delete my account” https://www.facebook.com/help/delete_accountScreen Shot 2015-07-03 at 12.17.41 pm (1)Și cu asta, experiența Facebook se încheie. Felicitări și bucurați-vă de libertate!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here