Cum se poate debloca smartwatch-ul Apple prin intermediul iPhone-ului

0
650

Codul PIN reprezintă o minimă măsură de siguranţă care se poate lua pe multe tipuri de device-uri şi nici noul ceas inteligent creat de Apple nu poate face excepţie. Însă pentru unele persoane mai comode din fire, introducerea unui cod de acest fel poate fi percepută drept un efort în plus, mai ales când o astfel de acţiune trebuie facută pe un dispozitiv destul de redus în dimensiuni cum este Apple Watch-ul.

Pentru astfel de persoane există şi opţiunea deblocării ceasului inteligent de la Apple prin iPhone. Practic, odată ce v-aţi deblocat iPhone-ul se deblochează şi Apple Watch-ul dacă aţi activat o anumită setare accesată prin ceasul inteligent sau prin smartphone. Procedeul este unul simplu, similar pe ambele device-uri.

Pentru iPhone:

– deschideţi aplicaţia Apple Watch;
– căutaţi şi selectaţi Passcode;
– de lângă opţiunea Unlock with iPhone alegeţi On.

Pentru ceasul Apple:

– accesaţi Settings;
– navigaţi până spre sfârşitul listei şi selectaţi Passcode;
– de lângă Unlock with iPhone alegeţi On.

Odată ce v-aţi îndeplinit obiectivul principal, când vă deschideţi ceasul de la Apple trebuie să selectaţi Digital Crown pentru iluminarea ecranului, după care prin intermediul iPhone-ului vă deblocaţi ceasul introducând passcode-ul sau folosind funcţia Touch ID.

Cei de la Apple şi-au proiectat ceasul astfel încât acesta să solicite utilizatorului stabilirea unui cod PIN încă de la prima pornire, urmând ca apoi smarthwatch-ul să memoreze fiecare moment în care acesta a fost înlăturat de la încheietura mâinii.

Alte beneficii pentru securizarea Apple Watch-ului prin codul PIN sunt reprezentate de accesul către aplicaţia Apple Pay şi că informaţiile personale ale utilizatorului rămân private în cazul în care device-ul ajunge pe mâna altcuiva.

Compania Apple şi-a lansat smarthwatch-ul pe 9 martie 2015, acesta fiind disponibil în 50 de modele. Cel mai ieftin model de Apple Watch este la preţul de 1849 lei, în timp ce cel mai costisitor este cel denumit Watch Edition, are diagonala de 38 mm şi carcasa din aur roz sau galben de 18 carate, iar preţul său este de 79.999 de lei.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.