Dan Fredinburg, director executiv la Google a murit în urma cutremurului din Nepal

0
501

Până acum sunt declarate mai bine de 2260 de persoane decedate în urma cutremurului de 7,9 grade pe scara Richter produs sâmbătă în Nepal. Cel mai mare cutremur din istoria Nepalului mai înregistrează și alte peste 5000 de oameni răniți iar contorizarea acestora nu este la final deoarece cu fiecare oră ce trece apar alte victime.

Din nefericire, printre victimele cataclismului s-a numărat și Dan Fredinburg, director executiv la Google. Alpinist experimentat, acesta condusese multe echipe pe cele mai înalte vârfuri din Himalaya, de unde făcea fotografii pentru Google Maps. Sora sa mai mică, Megan a confirmat decesul lui Dan Fredinburg ( 33 de ani) în urma unei lovituri la cap survenite din cauza avalanșei formate în urma cutremurului.

Oficialii Google au afișat un mesaj în memoria colegului lor și împreună cu cei de la Facebook au dat startul unor funcții capabile să ajute familiile celor care s-au aflat în regiunea afectată de cataclism. Una dintre puternicele unelte utilizate pentru a manageria situațiile de criză este Google Personal Finder, o vastă bază de date ce cuprinde informații despre tot ce înseamnă persoane dispărute sau găsită pe glob, bază de date apărută imediat după devastatorul cutremur din haiti, 2010.

O altă aplicație, mult mai recentă, Facebook Safety Check a debutat anul trecut în octombrie , permițând persoanelor aflate în regiunile lovite de catastrofă să poată răspunde rapid rudelor și prietenilor că sunt în siguranță. Din păcate, în cazul cutremurului din Nepal multe victime nu-și pot arăta statusul datorită problemelor de acoperire din zonă a rețelelor telefonice.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.