De ce iPhone-ul este ideal pentru teroriști ?

0
538

Un procuror din Statele Unite ale Americii a declarat că celebrul telefon inteligent iPhone este ideal pentru teroriști deoarece acesta are un nivel de criptare implicit.

Toti mai mulți producători de gadgeturi și software au încercat în ultimii ani să ofere un nivel înalt de securitate datorită numeroaselor dezvăluiri în legătură cu supravegherea consumatorilor de internet de către NSA. Cei de la Google, cât și Apple, au reușit să ofere un nivel ridicat de criptare pe iOS și Android întrucât nu pot fi decriptate de nimeni. Nivelul este atât de ridicat încât nici măcar creatorii sistemelor de operare nu au acces la informațiile voastre dacă sunt supuși unor presiuni legale.

Procurorul general al districtului Manhattan din New York, Cyrrus Vance Jr, a declarat într-un interviu acordat zilele trecute postului de radio WNYM/970 AM că iPhone-ul este dispozitivul de comunicații preferat de teroriști datorită criptării datelor. El a mai afirmat că Apple a creat un telefon care stă în întuneric, ce nu poate fi accesat de organele de ordine chiar și dacă un tribunal autorizează să i se acceseze conținutul.

Dintr-o anumită perspectivă, afirmațiile procurorului Cyrrus Vance Jr. nu sunt deloc absurde. Tocmai de aceasta au urmat numeroase abuzuri din partea unor organizații guvernamentele în legătură cu criptarea datelor. Cu toate acestea, cei de la Apple au reușit să ofere nivelul înalt de securitate la cererea pieții. Toți utilizatorii de telefoane inteligente și-au dorit un nivel de securitate suplimentar, iar dacă acest lucru nu era asigurat de către Apple sau Google, ar fi provenit din partea unor terți.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.