Discurile Ultra HD Blu-ray ofera o calitate mult mai mare

0
486

În timp ce televizoarele 4K Ultra HD sunt din ce în ce mai răspândite, mai populare, şi mult mai ieftine în alte ţări, conţinutul 4K nu este foarte uşor de găsit. Servicii de streaming, cum ar fi YouTube, Netflix şi Amazon sunt în prezent cele accesate surse de clipuri video 4K, dar de multe ori cerinţele de lăţime a bandei de internet poate fi o problema.

De aceea, pentru mulţi oameni, cd-urile sunt încă cel mai bun mod de a accesa un conţinut de înalta rezoluţie. Din păcate, standardul actual Blu-ray nu poate face faţă cerinţelor ridicate a unui video 4K, motiv pentru care un nou standard a fost finalizat: Ultra HD Blu-ray.

Ultra HD Blu-ray, cum sugerează şi numele, este o nouă specificaţie pentru discuri şi playere care acceptă 4K video (3840 x 2160), precum şi formate de sunet bazate pe obiecte cum ar fi Dolby Atmos, o gama larga de culori, filme HDR şi un conţinut cu un cadru mare.

Prin sprijinirea unei astfel de gamă largă de caracteristici, Ultra HD Blu-ray ar trebui să aiba un succes foarte mare pe viitor. Cu toate ca preturile vor fi foarte mari, adevaratii pasionati de tehnologie nu se vor putea abtine de a achizitiona un astfel de gadget.
O caracteristică nouă, care este deosebit de interesantă este „podul digital”, care este o completare opţională ce permite unui utilizator să vizualizeze un continut pe telefon şi pe alte dispozitive.

Aşa cum se întâmplă de obicei pentru noi formate de disc, Blu-ray Ultra HD nu va fi compatibil cu playere Blu-ray existente, că urmare, utilizării vor folosi discuri de 66 şi 100 GB. Cu toate acestea, noile Jocuri HD Ultra Blu-ray vor sprijini redarea discurilor Blu-ray existente.

Blu-ray Disc Association va începe să acorde licenţe pentru Ultra HD produselor Blu-ray în această vara, astfel încât, ne putem aştepta la discuri şi la mai mulţi jucători până la sfârşitul acestui an.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.