Disney în impas, ce hotărâre va lua cu Tron 3?

0
538

Cu puțin timp în urmă compania Disney anunța amânarea lansării prognozate pentru 2018 a părții a treia din franciza Tron, consecința acestei decizii fiind eliminarea oricăror investiții către acest film.

Această hotărâre luată de Disney a revoltat o parte a fanilor francizei care au lansat o petiție online în care încearcă să convingă compania Disney să nu abandoneze proiectul părții a treia din Tron.

In câteva zile petiția Chance.org a fost semnată de peste 22,000 de persoane care cer reconsiderarea poziției luate de celebra companie. In conformitate cu rapoartele recente, Tron 3 nu a avut niciodată undă verde din partea companiei Disney chiar dacă se obținuse cuvântul oamenilor din spatele filmului Tron: Legacy, respectiv directorul Joseph Kosinski și actorii Olivia Wilde și Garrett Hedlund, toate premisele ducând la un al treilea film scris de Jesse Wigutow.

4

Partea a doua lansată în 2010, Tron: Legacy n-a realizat profiturile la care se aștepta în Statele Unite, abia strângând 170 milioane de dolari dar datorită unei afaceri sănătoase la nivel global, a reușit în final să adune 400 de milioane dolari. Tocmai colectarea acestei sume consistente este subliniată în petiția fanilor, ca bază pentru justificarea unei eventuale producții a părții a treia din Tron.

Din nefericire pentru fanii Tron, compania Disney este aglomerată de o mulțime de alte lansări interesante de film, majoritatea versiuni noi ale unor succese anterioare ale companiei, cum ar fi Cartea Junglei, Frumoasa și Bestia sau Alice în Tara Minunilor.

Așa că speranța fanilor de a repune pe roți proiectul Tron 3 nu prea are șanse de reușită. Presupunând că petiția adună prin absurd un număr de 50,000 de semnături și fiecare persoană care a semnat va merge să cumpere un bilet la prețul mediu de 8 dolari pentru acest film, s-ar strânge suma de maxim 400,000 de dolari.

3

Cam puțin pentru planurile financiare ale companiei Disney, al cărei interes e foarte greu de atras mai ales în condițiile în care Tomorrowland, ultimul film comparabil ca și acțiune cu Tron nu a adus decât 133 de milioane de dolari din toată lumea iar producerea Tron 3 ar avea nevoie de 170 de milioane.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.