”Doamna T” este o broască țestoasă având venerabila vârstă de 90 de ani, ce trăiește în Pembroke, regiunea West Wales din Marea Britanie. In timpul hibernării din perioada de iarnă, ”Doamna T” a avut ghinionul să fie victima atacului unui șobolan înfometat care i-a ros cele două picioare din zona frontală a corpului, fapt ce a adus-o în imposibilitatea de a se putea deplasa, micșorându-i șansele de supraviețuire.
Din fericire pentru ea, ”Doamna T” a avut norocul să aibe un stăpân cumsecade. Propietarul țestoasei (probabil cel mai cuminte animal de casă), Jude Ryder a cheltuit peste 1000 de lire sterline pe tratamentul care a salvat-o pe ”Doamna T” de la eventualele infecții sau complicații ce puteau urma accidentului suferit. După vindecarea rănilor, problema care se punea era supraviețuirea țestoasei în condițiile în care aceasta era condamnată la imobilitate.
Inventivitatea stăpânului său s-a dovedit însă providențială încă o dată pentru ”Doamna T”, ideea acestuia de a-i atașa două roți în locul picioarelor pierdute, dovedindu-se salutară pentru viitorul venerabilei țestoase. Pentru acest lucru, Jude Ryder a apelat la serviciile fiului său Dale care este atât inginer mecanic cât și un mare iubitor de animale. Acesta a proiectat cele două roți pe care le-a atașat de carapace cu ajutorul unei rășini speciale.
Chiar dacă pentru noi vârsta de 90 de ani pare venerabilă, pentru o țestoasă ”Doamna T” este încă tânără, ea putând trăi lejer încă 50 de ani de acum înainte așa că cele două roți s-u dovedit benefice pentru ea, mai ales că acum ea se poate deplasa cu o viteză mai mare (aproape dublă) decât s-ar fi mișcat pe propriile picioare.
Norocoasa ”Doamnă T” a fost cumpărată acum 30 de ani de la pet-shop de Jude, pentru a o dărui fiului său Dale, cu ocazia aniversarii vârstei de 8 ani. Atașarea celor două roți mai are și avantajul că acum nu se mai poate ascunde așa cum a făcut iarna trecută, dârele lăsate în urmă de acestea arătând clar locul unde a ajuns țestoasa.
Singurele griji cu care sa va confrunta în viitor ”Doamna T” se referă la câți kilometri va trebui să-și schimbe anvelopele și care ar fi presiunea optimă în pneuri pentru ca să poată frâna în cele mai bune condiții.