Dronele vor avea grijă să nu se mai copieze la examene

1
690

Dintre nenumăratele utilizări posibile ale dronei, de la simplele fotografii făcute de la înălțime și până la vandalizarea panourilor publicitare uriașe din marile metropole, nu m-am gândit niciodată că acestea ar putea fi folosite în loc de obișnuitele camere de luat vederi din sălile de examen ale candidaților la admiterea în învățământul superior.

Se pare că autoritățile chineze s-au gândit la această variantă, ținând cont de numărul mare de candidați care anual iau cu asalt instituțiile de învățământ superior din China și de abilitățile recunoscute ale tinerilor chinezi de a copia la examen, folosindu-se de ultimele descoperiri ale tehnologiei.

1

Cunoscut sub denumirea de ”gaokao” sau marele test, examenul național de admitere în învățământul superior este organizat anual în China, pentru ocuparea celor aproape nouă milioane de locuri din universități, rămase vacante în urma absolvirii studiilor de către studenții din ultimul an.

Dezvoltarea explozivă a tehnologiei în ultimii ani, coroborată cu imaginația nativă a tinerilor chinezi lărgesc de la an la an aria metodelor de fraudare, din care amintim doar una: fotografierea întrebărilor marelui test cu ajutorul unui pix special, trimiterea acestora în exterior unde complici ai candidatului trimit înapoi răspunsurile corecte printr-un receptor minuscul ce poate fi ascuns în părul sau gulerul cămășii acestuia.

2

Pentru eliminarea acestor tentative de fraudare ale marelui test , oficialii orașului Luoyang, provincia Henan din China s-au gândit să contracareze acest fenomen tot cu ajutorul ultimelor tehnologii, folosind dronele pentru monitorizarea activității radio în zona unde se desfășoară ”gaokao”. Drone înzestrate cu echipament UAV plutesc la 500 de metri deasupra locației unde se desfășoară examenul, fiind capabile să alerteze personalul instituției de învățământ imediat ce depistează activități radio neobișnuite.

Potrivit legislației în vigoare din China, orice candidat la ”gaokao” dovedit că ar fi executat tentativă de fraudare a marelui examen va fi scos imediat din sala unde se dă testul și timp de trei ani îi va fi interzis accesul susținerii oricărui alt examen de acest gen. Dronele au mai fost folosite în timpul examenelor de către unele țări europene dar numai pentru supravegherea în interiorul locației de desfășurare a examenului.

DigiPedia

1 COMENTARIU

  1. Maine poimaine vedem si noi o stire gen ” Ministerul invatamantului a achizitionat 50 de drone pentru a monitoriza BAC-ul ” :)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.