O nouă producție marca Spielberg îl va avea ca protagonist pe Tom Hanks

1
630

Chiar dacă nu ești un cinefil pasionat, n-ai cum să nu fi auzit de Steven Spielberg sau Tom Hanks. Doi coloși ai cinematografiei ale căror filme și roluri au fost recompensate nu o dată cu premiul Oscar, recunoașterea supremă a talentului și geniului celor doi.

Colaborarea între cei doi a început cu aproape două decenii în urmă, primul succes obținut fiind pelicula ”Saving Private Ryan”  din 1998 care cu un buget de numai 70 de milioane de dolari a avut încasări de aproape jumătate de miliard de dolari.

2

Nu pot să nu amintesc câteva din capodoperele lui Spielberg, începând cu ”Intâlnire de gradul trei” din 1977 care a fost unul dintre primele SF-uri realiste, continuând cu ”Fălci”, ”E.T.”, seria ”Indiana Jones”, ”AI-Artificial Intelligence”,  ”Jurassic Park”, ”Hook”, ”Lista lui Schindler”, ”Războiul lumilor” sau ”Lincoln”.

In aceeași idee menționez și câteva roluri memorabile ale lui Tom Hanks din filmele ”Philadelphia”, ”Forrest Gump”, ”Road to Perdition”, ”Catch Me If You Can”, ”The Ladykillers”, ”Codul lui Da Vinci”, ”Ingeri și Demoni”, ”Cloud Atlas” sau încântătoarea serie animată ”Toy Story” unde a fost vocea simpaticului Sherriff Woody.

Cei doi monștri sacri colaborează din nou pentru realizarea unui nou film intitulat ”Bridge of Spies”, al cărui scenariu creat de alți doi celebri realizatori americani, frații Joel și Ethan Coen, este bazat pe povestea reală a unui avocat american, James Donovan (interpretat de Tom Hanks).

3

Acest avocat ar fi negociat în 1962, în timpul ”războiului rece”, eliberarea pilotului american Francis Gary Powers capturat de serviciile secrete ale fostei Uniuni Sovietice după ce avionul pilotat de acesta fusese doborât deasupra teritoriului sovietic.

In afara lui Tom Hanks, din distribuție mai fac parte Mark Rylance, Amy Ryan, Alan Alda, Billy Magnussen și Eve Hewson. Filmările au fost începute încă din septembrie anul trecut în locații din New York City, Berlin și Wroclaw (în Polonia, zona imitând Berlinul de Est ale acelor timpuri).

Premiera fiind anunțată în data de 16 octombrie, cred că ”ingredientele” acestei pelicule au tot ce le trebuie pentru un film savuros și palpitant, așa cum cei doi monștri sacri ai cinematografiei ne-au obișnuit. Stiu că e cam devreme dar se merită să urmărești și trailer-ul acestui film.

DigiPedia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.