Edward Snowden dă în vileag planul celor de la NSA de a infecta device-uri cu malware

0
455

Fostul membru CIA, Edward Snowden, publică noi documente prin care arată lumii că cei de la NSA au plănuit de ceva vreme să infecteze multe smartphone-uri cu malware prin store-urile de aplicații de la Samsung și Google.

Planul secret poartă denumirea de Irritant Horn și are misiunea de a exploata traficul de date către și de la aplicațiile mobile ce provin de la Google și Samsung, prin care NSA va infiltra un atac cibernetic de tip man-in-the-middle, administrând smartphone-ul victimei cu unelte de spionaj cibernetic însărcinate să raporteze istoria căutărilor pe Internet, textele scrise, videoclipuri și poze uploadate și multe altele.

Planul celor de la NSA e cel puțin unul ingenios, mergandu-se pe premisa că odată ce victima s-a abonat la un store oficial de aplicații, ea nu poate bănui că e ceva necurat la mijloc, mai ales că e bine cunoscut faptul că atât Google cât și Samsung folosesc Transport Layer Security (TLS) care protejează utilizatorii împotriva atacurilor de spionaj de tip malware. Dacă ceea ce susține Snowden este adevărat, putem concluziona că cei de la NSA au găsit o cale de a păcăli TLS-ul.

O altă metodă de infiltrare în datele personale ale internauților, a serviciului american de spionaj extern, a fost divulgată în luna februarie a anului curent, când s-a vorbit despre posibilitatea ca multe agenții de spionaj să-și fi făcut mendrele prin accesul către căile de criptare a cardurilor SIM.

Documentele făcute publice de Edward Snowden privind planul secret Irritant Horn a celor de la NSA, sunt datate între luna noimebrie a anului 2011 și luna februarie a anului 2012, așa că în cazul în care acestea sunt viabile, nu se poate ști pentru cât timp s-a pus în aplicare planul și în ce măsură.

Edward Snowden a început încă din anul 2013 să furnizeze informații publicității referitoare la planuri secrete a celor de la NSA, iar tot el este cel care a susținut vehement că SUA este condusă de către civilizații extraterestre încă de la mijlocul secolului XX.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.