Nvidia blochează overclocking-ul pentru GTX 900M din nou

0
516

Nvidia a decis încă odată să prevină unii proprietari de notebook-uri de overclocking pentru GeForece 900M GPU, după ce au îndepărtat restricția într-o actualizare a driverului în luna martie.

Potrivit mai multor membri ai comunității NotebookReview, compania Nvidia a reactivat restricția de overclocking pentru seriile GTX 900M în noua actualizare, 350.12, luna trecută. Restricția, poreclită „clockblock” de către utilizatorii afectați, este încă prezentă în ultimele drivere 352.86 Nvidia care au fost lansate la începutul acestei săptămâni.

bv2

Restricția afectează în prezent sistemele care au blocat vBIOS GPU, în esență, previne overclocking-ul la nivel de BIOS. Cele mai recente modele de laptopuri de gaming Nvidia-powered, cum ar fi seria Alienware 2015, au BIOS-ul blocat, făcând imposibil overclocking-ul fără revenirea la un BIOS mai vechi sau cu ajutorul unui mod.

Unul dintre vechile drivere lansate de Nvidia este 347.88, un driver care a eliminat restricia overclocking, chiar și pentru cei cu vBIOS blocat și care a fost un driver cerut de comunitate în urma apariției 347.09, care a introdus respectiva restricție. Această recentă re-punere în aplicare a clockblocking-ului pe GTX 900M continuă politica Nvidia privind overclockingul GPU mobil.

Pentru oricine este afectat de această restricție, puteți reveni înapoi la driverul 347.88 care vă permite să faceți overclocking din nou. Cu toate acestea, deoarece acest driver este vechi de mai multe luni, vei pierde ultimele optimizări de cod pentru noile jocuri, cum ar fi Grand Theft Auto V și The Witcher 3:Wild Hunt.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.