Facebook se adaptează lumii moderne bazată pe egalitatea între sexe

0
531

Subiectul egalităţii între sexe este constant dezbătut sub diverse aspecte. Acest concept trebuie să transcende anumite limitări umane şi să depăşească afirmaţia lui Simon de Beauvoir potrivit căreia femeia este „al doilea sex”. Societatea a evoluat de-a lungul timpului, așadar în prezent oamenii îşi stabilesc propriile limite morale. Nu ne mai aflăm sub influenţe dictatoriale, iar bărbaţii nu se mai identifică în totalitate cu pilonul economic central al unei familii.

Sub aspect tehnologic, latura feminină a omenirii se exprimă liber şi îşi impune punctul de vedere cu tărie. Nici compania Facebook nu a fost privată de aceste schimbări, astfel că designerul Caitlin Winner a produs modificări semnificative reţelei de socializare. Caitlin a actualizat pictogramele din cadrul „Friends” şi a poziţionat femeia în faţa bărbatului. Dat fiind faptul că silueta feminină nu se mai află în fundal, ideea de vulnerabilitate şi lipsă a independenţei este înnăbuşită.

01

Pictograma a fost propulsată în „background” până în acest moment, dar acum atât bărbatul cât şi femeia sunt de dimensiuni egale. Designerul Caitlin Winner a abandonat abordarea „umăr-la-umăr” deoarece rezultatul sugera un animal mitic cu două capete. Iconiţele au prins contur datorită noilor coafuri, iar produsul final a fost încărcat pe serverele companiei fără prea mult fast.

4

Într-un blog de design, Caitlin a afirmat că dorinţa de a aduce un impact pozitiv şi de a produce schimbări au reprezentat sursa inspiraţiei sale. Internetul va rămâne internet, prin urmare aşteptăm diferite reacţii. Un lucru este cert : o mare parte din utilizatori nu va agrea aceste retușuri.

Facebook a subliniat recent eforturile sale de a promova diversitatea într-un blog. Cu toate acestea, compania acceptă pseudonime ceea ce aduce tot mai multe critici. Sperăm că modificările vor veni constant deoarece nici la capitolul personal feminin nu sunt foarte receptivi. Mai mult de jumătate din angajaţii reţelei de socializare sunt bărbaţi, iar posturile la nivel de conducere sunt în materie de 73% ocupate de către sexul tare.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.