Facebook vrea să ne încânte sau să ne cânte?

0
482

Celebra companie americană multinațională Facebook, Inc. și-a tot îmbunătățit serviciile în ultimii ani, funcțiile de caller ID, detectarea feței și locatiei utilizatorilor, dronele solare sau aplicația Facebook Lite reprezentând doar câteva dintre exemplele ce se pot da. Însă, un element crucial din viețile oamenilor, în special a tinerilor, pare să fi fost neglijat destul de mult până acum și anume: muzica.

Dezvoltatorii Facebook doresc acum să remedieze acest lucru, fapt pentru care ei plănuiesc la modul cel mai serios lansarea unui serviciu ce presupune streaming-ul de muzică. Facebook își va clădi propriul serviciu de muzică într-un sector dominat de Deezer, Microsoft și Last.fm și în care ultimele companii sosite aici care oferă creații muzicale din diverse genuri utilizatorilor lor sunt Spotify, Apple și altele. Concurența va fi așadar acerbă, dar să nu uităm că și Zuckerberg este un tip foarte ambițios și cu standarde ridicate, fapt pentru care ne putem aștepta ca Facebook să vizeze cât mai multe arii muzicale și să întocmească tipuri de abonamente avantajoase pentru a-și câștiga cât mai mulți utilizatori.

Informația privind streaming-ul de muzică prin rețeaua Facebook vine la scurt timp după ce anumite surse au susținut varianta introducerii unor videoclipuri muzicale în cadrul rețelei de socializare, dar se pare că compania americană se va axa de fapt pe streaming-ul audio.

Dacă planul se va materializa, prezența unui serviciu de muzică pe Facebook se va dovedi util pentru compania lui Zuckerberg în primul rând pentru că asigură un trafic ridicat pentru rețeaua de socializare. Dacă un utilizator petrece în medie aproximativ 3 sferturi de oră pe zi pe Facebook, această medie ar crește semnificativ dacă el ar avea destule surse de captare a atenției. Cum rețeaua de socializare are în prezent aproape un miliard și jumătate de utilizatori din care mai mult de un miliard sunt activi în fiecare lună și peste 600 de milioane folosesc aplicația Messenger, toate aceste date nu pot fi decât în favoarea lor și ele pot fi îmbunătățite chiar și mai mult.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.