FBI primește ajutor din partea unei firme din Israel pentru deblocarea iPhone-ului teroristului din San Bernardino

0
419

Probabil că ați auzit cu toții de atacul terorist din orașul californian San Bernardino înregistrat pe 2 decembrie anul trecut, unde 14 oameni și-au pierdut viața și atacatorii au fost și ei omorâți de autorități în urma unui schimb de focuri. A rămas însă intact iPhone-ul unuia din teroriști, cel pe nume Syed Rizwan Farook, smartphone care odată deblocat ar putea releva informații foarte prețioase.

FBI plănuiește să continue investigația în cazul teroristului prin a-i decripta iPhone-ul, însă pentru acest lucru are nevoie de ajutor pe care se pare că l-a găsit în firma israeliană Cellebrite, una specializată în softuri concepute pentru ca autoritățile judiciare să obțină date din dispozitivele mobile.

Ajutorul venit din partea celor de la Cellebrite nu poate decât să ne surprindă, ținând cont că FBI ar fi trebuit ca pentru decriptarea iphone-ului să colaboreze în primul rând cu Apple , întrucât smartphone-ul este creația acestora din urmă. Însă atâta vreme cât agenția federală și compania americană din Sillicon Valley sunt în plin proces, e limpede că orgoliile la nivel înalt și-au spus cuvântul.

FBI are o șansă considerabilă de a rezolva problema chiar și fără ajutorul celor de la Apple, ținând cont că noul aliat, compania Cellebrite, și-a folosit cu succes dispozitivele speciale de extragere a datelor în aproximativ 100 de țări și asupra a mii de modele de smartphone-uri. Reprezentanții companiei isreliene se mai laudă că firma lor poate decripta dispozitive fără intervenții asupra părții de hardware și fără riscul de a șterge date în mod accidental.

Probabil că noul plan al FBI-ului va avea câștig de cauză, dar oricare va fi deznodământul e fascinant cum un singur om pus pe scandal, în speță Syed Rizwan Farook, poate crea atâta agitație în rândul unor organizații uriașe deși el a trecut în neființă.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.