Firefox renunță la Adobe Flash Player

0
580

Dacă utilizați browserul Mozilla Firefox și vă întrebați de ce nu puteți viziona clipuri sau de ce nu funcționează jocurile pe Facebook, trebuie să știți că producătorii browserului au luat decizia de a dezactiva Adobe Flash Player, cel puțin pentru o bună perioadă de timp.
Mark Schmidt, liderul echipei de asistență tehnică de la Firefox, a anunțat că pe Twitter a apărut deja un grup de protest, Occupy Flash, ce solicită vehement blocarea celei mai recente versiuni pentru început și apoi a tuturor versiunilor existente. Gruparea pare fi determinată să încheie definitiv dominația Adobe Flash Player, deși în viziunea lui Schmidt, blocada nu va fi una permanentă. Acesta a mai declarat că Mozilla va reactiva suportul Flash, doar după ce Adobe va remedia vulnerabilitățile ce afectează în prezent plugin-ul browserului.

Acest recent protest împotriva Flash, a luat ființă drept replică la bug-ul recent descoperit, care le-a permis hackerilor să intre în posesia a mai mult de 400GB de date confidențiale, deținute de o companie italiană, Hacking Team, companie al cărui obiect de activitate este tocmai securitatea informatică (Hacking Team oferă servicii de securitate atât instituțiilor de stat cât și serviciilor de informații).

Pe 8 iulie, Adobe a lansat o actualizare, în scopul de a contracara vulnerabilitatea critică, care le permitea hackerilor să preia controlul complet asupra unui sistem informatic. Cu toate acestea, fișierele sustrase de la Hacking Team, au relevat alte două bug-uri pe care Adobe promite să le rezolve săptămâna viitoare.

În ciuda actualizării lansate, câteva lideri din domeniul informatic, inclusiv noul șef de securitate al Facebook, au solicitat producătorului Adobe să anunțe sfârșitul plugin-ului.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.