#ForceforDaniel: Un fan Star Wars bolnav de cancer în fază terminală poate vedea The Force Awakens mai devreme

0
453

Luke Skywalker şi Finn Stormtrooper-ul interpretaţi de actorii Mark Hamill şi John Boyega s-au alăturat campaniei care are ca scop lăsarea unui fan Star Wars, pacient în fază terminală cu un diagnostic foarte rar, să vadă ultima parte a francizei, The Force Awakens, înainte de lansarea acesteia pe 18 decembrie.

Daniel Fleetwood, în vârstă de 32 de ani, a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer la nivelul ţesutului conjuctiv. În luna iulie, medicii i-au o estimat o speranţă de viaţă de doar 2 luni.

Încă de atunci, familia şi prietenii lui Daniel au folosit hashtag-ul #ForceforDaniel în toate postările lor pe reţelele de socializare pentru a convinge Disney şi directorul companiei producătoare a filmului, J.J. Abrams, să-i acorde fanului de-o viaţă a seriei Star Wars privilegiul de a viziona filmul The Force Awakens înainte ca acesta să se stingă din viaţă. Deja Hamill şi Boyega au distribuit hashtag-ul pe twitter, împreună cu Peter Mayhew, actorul care interpretează rolul lui Chewbacca.

Această campanie are şi un precedent. În 2013, Abrams i-a acordat dreptul de a vedea Star Trek: Into Darkness cu 5 luni înaintea lansării, lui Daniel Craft, directorul Festivalului de Film Asiatic din New York, după ce acesta a fost diagnosticat cu cancer şi i-au fost estimate câteva săptămâni de trăit. Ceea ce este şi mai emoţionant, este faptul că Daniel Craft s-a stins din viaţă a doua zi după vizionarea filmului.

Personal, consider că astfel de gesturi, chiar dacă producătorii filmelor au de câştigat de pe urma lor, ar trebui să fie mai dese. Este bine ca măcar în ultimul moment să dai dovadă de umanitate. Uneori, unele gesturi care nouă ni se par minuscule sau banale, pentru alţii pot fi uriaşe, cel mai bun exemplu fiind cele 2 cazuri de mai sus. Ştiu că acest blog este dedicat tehnologiei însă iată că până şi ramificaţiile tehnologiei ne pot trezi emoţii puternice. Numai bine!

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.