Formatul 8K este disponibil de acum şi pe Youtube

0
549

După marele succes cu videourile în format 4K de pe Youtube, dezvoltatorii s-au gândit să facă o schimbare, să adauge un potenţial mai mare din punct de vedere al rezoluţiei, şi să integreze sistemul 8K, astfel încât cei ce dispun de un televizor cu un display ceva mai mare, să nu aibă probleme cu calitatea clipurilor video. Dacă ar fi să ne gândim la consumul extrem de ridicat de resurse pentru a viziona un clip în format 8K, ne-am putea da seama cu uşurinţă că sistemul de care beneficiem nu este suficient de puternic încât să ducă videoul măcar la 30 de cadre pe secundă.

Întrucât este un format nou şi o rezoluţie ce se încadrează în baremul celor de ultimă generaţie, componentele pentru vizionarea unui astfel de clip video ar trebui să fie la fel de noi. Pe lângă placa video, memoria ram şi procesorul reprezintă un alt aspect important pentru a reda un astfel de video, mai ales dacă îl vizionăm pe Youtube, în Flash Player sau în HTML 5, întrucât consumul creşte şi mai mult.

Personal am testat noul video publicat pe Youtube în format 8K cu un procesor i3 de 3.40GHz, o placă video GT 630 şi 12 GB de memorie RAM, însă nu am reuşit sub nici-o formă să duc acest video la 30 de FPS-uri.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.