Securitatea casei depinde de smartphone-ul tău

0
608

De la apariţia celebrelor smartphone-uri, producătorii au dezvoltat aplicaţii inovatoare ce sunt benefice pentru a ne comanda toată aparatura din locuinţa noastră, când noi suntem plecaţi de acasă. Casele inteligente sunt în principal comandate prin telefonul mobil şi ne imbunătăţeşte viaţa într-un mod miraculos. Suntem în drum spre casă, avem posibilitatea să deschidem cuptorul cu microunde, să creştem căldura din dormitoare, să dăm drumul la apa din baie şi de ce nu, putem face şi curăţenie, prin activarea robotului din casă ce ne curăţă zilnic covorul.

Astăzi nu ne mai miră nimic, doar că niciodată nu suntem foarte atenţi la telecomada (telefonul) cu ajutorul căreia ne „dirijăm” aparatura din casă. De ce spun acest lucru? Odată cu apariţia casei inteligente, au apărut şi viruşii de smartphone, care ajută hackerii să ne spargă parola casei şi bineînţeles să faciliteze comiterea de furturi, la fel de uşor ca o plimbare pe bulevard. Firma americană de securitate Synack, a realizat câteva teste despre cât de uşor se poate sparge o parolă de pe un smartphone şi realizarea în termeni reali, de spargere a unei locuinţe care era securizată cu ajutorul telefonului.

În urma unui sondaj de opinie realizat printre consumatorii care au control asupra casei cu ajutorul dispozitivelor telefonice, aceştia s-au arătat a fi dezinteresaţi despre securitatea smartphone-urilor care le deţin controlul caselor la care sunt conectate. Specialiştii firmei de securitate Synack, au demonstrat cum într-un timp destul de scurt, de maxim 20 minute, aproape oricărui dispozitiv i se poate sparge parola de utilizare, iar odată cu aceasta, securitatea locuinţei este egală cu zero.

Majoritatea dispozitivelor verificate, au avut breşe de securitate, iar acest fapt se întâmplă spun specialiştii, deoarece producătorii nu se gândesc atât de mult la soluţiile de securitate, precum se gândesc la design, culori, memorie sau marketingul creşterii vânzărilor. Cei care sunt dispuşi să plece în vacanţe pe o perioadă mai mare de timp, sunt rugaţi să fie foarte atenţi unde îşi lasă telefonul mobil şi ce fel de antivirus folosesc, pentru că la întoarcerea din concediu, totul să fie în regulă cu locuinţele lor.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.