Fotografiile făcute de cei de la NASA în spaţiu sunt alb-negru! Află metoda prin care specialiştii le adaugă culoare

0
726

De fiecare dată cei de la NASA ne-au uimit în ceea ce priveşte tehnologia sau metodele prin care aceştia reuşesc să transforme lucrurile. NASA la momentul de faţă este principala instituţie ce se ocupă cu cercetarea şi dezvoltarea a ceea ce înseamnă spaţiu. Până la momentul de faţă cercetătorii de la NASA au reuşit să ne surprindă în mod plăcut cu mai multe elemente, printre care şi imaginile extrem de bine conturate în care ni se prezintă spaţiul cosmic.

Hubble Space este principalul telescop folosit de către cei de la NASA pentru a face poze cât mai uşor în spaţiu. Din păcate, după cum bine ştiţi, şi puteţi examina cu ochiul liber, majoritatea elementelor aflate în spaţiu sunt lipsite de culoare, totul este în alb şi negru, fapt pentru care şi telescopul face pozele exact cum omul percepe spaţiul cosmic.
Pentru ca tehnologia celor de la NASA să funcţioneze la standarde maxime şi să se desfăşoare cât mai rapid, cercetătorii se folosesc de sistemul alb-negru şi câteva filtre din camera. Filtrele sunt combinate, amestecate şi suprapuse în aşa fel încât imaginea finală care ajunge la vizitator să arate cât mai bine, să fie colorată şi să aibă integrată toate elementele necesare pentru a atrage atenţia.

Videoul de mai jos, exemplifică metoda prin care cei de la NASA combină elementele şi le transpun în aşa fel încât imaginea finală să iasă colorată.

Pentru a înţelege mai bine modul prin care cei de la NASA preiau imaginile şi le modifică, v-am ataşat o galerie foto prin care puteţi vedea rezultatele finale ale imaginilor publicate.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.