Misiunea Mars One va fi amânată cu doi ani

0
706

Misiunea Mars One de a trimite primii oameni pe Marte a fost amânată cu doi ani. Proiectul a avut parte de controverse încă de la anunțul oficial din 2012, multă lume având dubii în privința procesului de selecție a astronauților, a bugetului și a intervalului de timp necesar pentru pregătirea acestuia. Această amânare nu face altceva decât să ridice și mai multe semne de întrebare.

Organizația non-profit olandeză care stă la baza proiectului a anunțat că, datorită lipsei de fonduri, lansarea va avea loc abia în 2027, mai târziu decât se anunțase inițial.

Cei de la Mars One au estimat că întreaga misiune va costa 6 miliarde de dolari, bani care ar urma să vină din partea sponsorilor, investitorilor privați și din publicitate. De asemenea va fi realizat și un serial documentar care va urmări participanții în perioada de dinaintea plecării.

Nu doar această întârziere ridică semne de întrebare în legătură cu fezabilitatea proiectului.

Paul Delaney, profesor de fizică și astronomie, afirmă că, deși noțiunea de a trimite oameni să colonizeze Marte nu este ieșită din comun, proiectul Mars One încă nu a dovedit că ar fi capabil să facă asta.

Mars One
El a declarat că tehnologia necesară nu este prezentă încă, bugetul este prea mic, iar intervalul de timp anunțat până la lansare este nerealist. El a criticat și procesul de selecție a astronauților spunând ca nu este nici pe departe unul destul de riguros, doritorii fiind aleși în urma unor interviuri video apoi supuși unor teste fizice și psihologice destul de simple.

Delaney nu este singurul pesimist în legătură cu proiectul. Recent, fosta astronaută canadiană Julie Payette a afirmat că tehnologia necesară pentru a coloniza cu succes Marte nu va fi disponibilă într-o perioadă atât de scurtă de timp.

De asemenea, inginerii de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) au analizat fezabilitatea misiunii și au punctat din nou importanța unei tehnologii noi, capabile să îi mențină în viață pe oameni odată ajunși pe Marte.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.