Galaxy S6 și S6 Edge vor fi vândute fără logo-ul Samsung în Japonia

0
723

Potrivit The Korea Herald, Samsung a decis să își ascundă logo-ul corporației în Japonia. Aceștia au eliminat numele companiei de pe ultimele telefoane care urmează să fie lansate acolo.

Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge vor apărea pe piață în Japonia începând din data de 23 aprilie însă cumpărătorii nu vor mai găsi numele Samsung inscripționat pe device, în schimb telefoanele vor purta numele partenerilor de distribuție, și anume Docomo Galaxy și Au Galaxy.

Acest rebrand nu se rezumă doar la produsele Samsung. Compania a mai schimbat de asemenea și numele paginii de Facebook pentru Japonia, aceasta fiind acum Galaxy Mobile Japan. După cum se poate observa nu se dorește eliminarea în totalitate a referinței către compania coreeană. Numele original a fost înlocuit și în reclamele publicitare și posterele care promovează produsul.

Samsung refuză să ofere presei mai multe informații despre aceste schimbări. Un purtător de cuvânt al companiei a afirmat că brandul Galaxy a devenit unul destul de popular în Japonia iar aceasta este direcția pe care compania vrea să o urmeze.

Acesta nu este un răspuns tocmai direct. Privind din exterior, decizia celor de la Samsung pare a fi puțin ciudată însă ar putea reprezenta o tactică care să-i ajute la impunerea unui brand separat în Japonia, acolo unde se știe că Samsung vinde mai puține telefoane decât Fujitsu sau Sharp de exemplu.

Potrivit cifrelor publicate de Counterpoint Research, în noiembrie 2014 Samsung se afla abia pe locul cinci în Japonia pe piața smartphone-urilor ocupând doar 5 la sută din vânzări. În contrast, rivalul principal Apple ocupa în octombrie și noiembrie 2014 jumătatea vânzărilor pe piața telefoanelor din acea țară.

La începutul acestui an au existat zvonuri conform cărora Samsung se va retrage din Japonia după ce nu a reușit să aibă un impact semnificativ pe piață de acolo. Rămâne de văzut însă cum și dacă această strategie de schimbare a numelui îi va ajută.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.